Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záverečnú drámu dohrali víťazne Nemci

Po víťaznom úvode na Nemeckom pohári čakal našich hokejistov duel proti mužstvu domácich. Včerajší scenár sa aj napriek vyrovnanému hokeju neopakoval.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko - Nemecko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 2. Patrick Hager (Reimer), 40. Christoph Ullmann (Reimer, Gogulla), 56. Adam Lapšanský

Začiatok stretnutia úspešnejšie zachytili hokejisti Nemecka, keď sa im už v 2. minúte podarilo otvoriť skóre zápasu. Na bránu najskôr z pravého kruhu strieľal Patrick Reimer, jeho tečovaný puk dorazil za Čiliakov chrbát Patrick Hager. Slovenskí reprezentanti mohli v zápätí vyrovnať, no Marek Viedenský trafil iba konštrukciu Pielmeierovej svätyne. Po faule na Lušňáka si na trestnú lavicu odišiel posedieť Denis Reul a venoval tak Slovákom dve minúty početnej výhody, no tie nedokázali nijako využiť. Ďalšiu presilovú hru Slovensko zahralo omnoho lepšie, skúšalo rôzne kombinácie a dokázalo si udržať útočné pásmo, vyrovnávajúci gól ale nepadol. Necelých päť minút pred koncom tretiny si po hákovaní Ullmanna Bokrošom aj Nemecko zahralo v početnej výhode. Čiliak mohol zostať pokojný, Nemci si totiž moc nerozumeli a prechod do útočného pásma si tak sťažili sami. Hráči preto do šatní odchádzali za stavu 1:0 pre usporiadateľskú krajinu.

Úvod prostrednej časti zápasu si opäť uchmatla nemecká reprezentácia. Kai Hospelt sa poriadne oprel do strely, ktorá našťastie pre Slovensko, iba prepálila Čiliakov úkryt. Následne mohla vyrovnať dvojica Marcinko - Vandas, ktorá sa dostala do nebezpečného prečíslenia, no strela z ľavého kruhu nenašla adresu. V 27. minúte prepálil Vladimír Dravecký hneď niekoľko šancí. Najskôr skončila jeho strela na domácom gólmanovi, o chvíľu to skúšal opäť. Tento raz si z ľavého kruhu nakorčuľoval pred domácu svätyňu a backhandom zakončoval, no Pielmeier si udržal čisté konto. V 31. minúte to skúšal kapitán Ivan Švarný, jeho strelu z medzikružia však nemecký brankár vyrazil. Nemecký náskok mohol zvýšiť najskôr Thomas Oppenheimer, keď zachytil nepresnú rozohrávku spoza brány a následne aj Christoph Ullmann, ktorý taktiež uchmatol nepresnú prihrávku slovenského kapitána spoza Čiliaka. Spomínaný brankár ani v jednom prípade nepripustil gól, skvelými zákrokmi totiž zmaril akúkoľvek šancu súpera. Do konca druhej 20-minútovky sa skóre predsa len zmenilo, Čiliak však na tom vinu neniesol. 41 sekúnd pred záverečnou sirénou Radek Dej nešťastne tečoval prízemnú strelu Christopha Ullmanna a poslal tak súpera do dvojgólového vedenia.

V úvode poslednej časti sa slovenskí hokejisti snažili čo najrýchlejšie streliť kontaktný gól. Blízko k tomu mal Marcinko, jeho strelu z ľavého kruhu Pielmeier s prehľadom vykryl. Patrickovi Reimerovi sa počas vlastného oslabenia podarilo nebezpečne pohroziť Čiliakovi, jeho blafák ale minul slovenskú bránu. Posledná desaťminútovka sa pre Slovákov začala veľmi zle. Nemci pozorne a zodpovedne bránili, prienik do útočného pásma a strieľanie gólov bolo už pre nich druhoradé. V 53. minúte spôsobila hokejka Jána Sýkoru poriadnu šarapatu. Neúmyselne totiž zasiahol do tváre Kaia Hospelta. Aj napriek tomu, že na ľade sa objavila krv, Sýkora zostal nepotrestaný. Slovenské gólové trápenie ukončil Adam Lapšanský prudkou strelou z medzikružia. Nemecká kompenzácia v podobe krvavého, no nepotrestaného faulu prišla z Kruppovej hokejky, schytal to Rastislav Dej. Vyrovnácajúci gól takmer strelil Roman Tománek, doklepnúť strelu do odkrytej brány sa mu nanešťastie nepodarilo. Dvadsať sekúnd pred koncom si Vladimír Vujtek zobral oddychový čas a odvolaním Čiliaka zdramatizoval už beztak infarktový záver. Nemecko si napokon výhru udržalo.

Hráč zápasu: Pielmeier

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články