Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejisti Prešova využívajú štadión bez zmlúv, Turčanová: Na ťahu je pán Ľupták

PREŠOV - Mesto Prešov a majiteľ klubu HC GROTTO Prešov Róbert Ľupták dodnes nepodpísali nájomné zmluvy a tak je v ohrození najvyššia hokejová súťaž v meste. Klub od augusta plnohodnotne využíva priestory zimného štadióna napriek chýbajúcemu podpisu na zmluvách.
Zdroj: 40452
Zdieľajte:

Predstavitelia mesta dostali od Róberta Ľuptáka viacero prísľubov, no primátorka Andrea Turčanová v pondelok uviedla: "Nemôžeme tolerovať protiprávne využívanie priestorov zimného štadióna, ktorý je mestský a predovšetkým verejný majetok."

Pozrite si aj

VIDEO Zásah sezóny? Zvolen dejiskom málo vídaného okamihu

Podľa nej mesto hľadá už od augusta 2021 možnosti, ako uzavrieť nájomný vzťah s majiteľom HC GROTTO Prešov za obojstranne výhodných podmienok. Požiadavka Ľuptáka na prenájom za jedno euro je však pre radnicu neprijateľná. V tejto výške by totiž bola v rozpore s Memorandom o spolupráci, ktorú podpísali pri vstupe extraligového klubu do mesta. "Musíme dodržiavať platné zákony, ktoré sú záväzné rovnako pre mesto ako aj pre HC GROTTO Prešov. Na ťahu je majiteľ hokejového klubu," uviedla Turčanová.

Pozrite si aj

VIDEO Brankár Michaloviec poriadne dvihol tlak spoluhráčom

Primátorka dodala, že jej Róbert Ľupták na utorok 7. decembra prisľúbil osobné stretnutie aj s podpísaním potrebných dokumentov. V minulosti však už došlo k viacerým stretnutiam predstaviteľov mesta s majiteľom hokejového klubu, no tie napriek prísľubom nevyústili do podpísania potrebných dokumentov.

Prečítajte si aj

Klub HK VITAR Martin pozastavuje činnosť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články