Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Extraligové Rysy uvoľnili dvojicu hokejistov: Jeden sa zranil, druhý zamieril do Humenného

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Extraligový klub HK Spišská Nová Ves uvoľnil zo svojich služieb obrancu Matúša Chovana, ktorý zamieril do Humenného a útočníka Davida Levina, ktorý prišiel na Spiš z iClinic Bratislava Capitals. Klub o tom informuje na sociálnej sieti.
Zdroj: 41054
Zdieľajte:

Dvadsaťdeväťročný Chovan hájil farby Spišiakov od sezóny 2019/2020. V nasledujúcom ročníku výraznou mierou pomohol k postupu medzi extraligovú elitu. V TSHL odohral v spišskonovoveskom drese dokopy 74 stretnutí, v ktorých si osobné štatistiky obohatil o 7 gólov a 17 asistencii. V prebiehajúcom ročníku zasiahol do 7 stretnutí najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, v ktorých vsietil 1 gól a pridal aj 1 prihrávku.

Prečítajte si aj

Prešov opustil ďalší útočník, posilnil popredný klub IHL

„Chovanovi by som chcel poďakovať za to, čo odviedol pre novoveský hokej za posledné sezóny. Mal veľký podiel na postupe tímu do extraligy, kedy patril medzi jeho hlavných lídrov. Povahovo je to výborný chalan, a preto ma o to viac mrzí, že sa v našej konkurencii nedokázal presadiť do základnej zostavy. Po viacerých rozhovoroch sme usúdili, že najlepšou voľbou pre obe strany bude je jeho uvoľnenie do Humenného do konca sezóny. Prajem mu úspešnú sezónu. Dvere k nám bude mať vždy otvorené," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Prečítajte si aj

VIDEO Dlhoročný hráč Trenčína odchádza z hokeja: Moja cesta sa skončila

Kabínu extraligového nováčika predčasne opúšťa aj kanadský útočník David Levin, ktorého Spišiaci angažovali po predčasnom konci iClinic Bratislava Capitals. Ten v Tipos extralige neodohral ani jeden duel, pretože si doliečoval zranenie. „S Davidom sme sa, bohužiaľ, museli rozlúčiť, keďže si po návrate do tréningového procesu obnovil pôvodné zranenie, ktoré si už vyžaduje chirurgický zákrok. Je to veľká škoda, pretože rekonvalescencia prebiehala výborne a nič nenasvedčovalo tomu, že sa niečo podobné môže stať. Osobne ma to dosť mrzí, keďže David by bol určite výraznou posilou. Do budúcna mu za celú našu organizáciu prajem veľa šťastia v ďalšej kariére a najmä pevné zdravie," doplnil Rapáč.

Prečítajte si aj

Prvoligový Žiar nad Hronom získal do kádra šesť posíl z Tipos extraligy a strelca z Púchova!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články