Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Proti Nemcom v mierne zmenenej zostave

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na sobotňajší druhý zápas na Nemeckom pohári v Mníchove proti domácemu výberu s niekoľkými zmenami v zostave.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Do bránky sa namiesto Branislava Konráda postaví Marek Čiliak, v útoku sa predstaví dvojica Michael Vandas a Dalibor Bortňák.

"Chceme vidieť všetkých hráčov. Lukáš Cingel bude trinásty útočník. Je to z prostého dôvodu, že sme ho nechceli preťažiť. Veď za sedem dní by odohral päť zápasov a to by bolo veľa. Svoje kvality ukázal proti Kanade. Proti Nemecku dáme šancu Bortňákovi s Vandasom a mimo zostavy zostane Tomáš Sýkora. Inak očakávame od Nemecka húževnatý a bojovný výkon. My sa pozeráme hlavne na seba a na to, aby sme nadviazali na výkon z prvého duelu proti Kanade. Keď budeme dobre korčuľovať, hrať agresívne a zodpovedne striedať, máme veľkú šancu na to, aby sme vyhrali," povedal hlavný tréner Vladimír Vůjtek.

Jeho zverenci odštartovali svoje účinkovanie na turnaji víťazstvom 4:1 nad Kanadou. "Určite nám to pridalo na sebavedomí. Z chalanov, ktorí hrali svoj prvý zápas v reprezentácii, opadla tréma a gratulujem im k výbornému štartu," povedal kapitán a najskúsenejší hráč v nominácii Ivan Švarný.

Zostava SR: Čiliak – Valach, Mikuš, Deyl, Švarný, Bokroš, Kozák, Jánošík, Kotvan – Bakoš, Viedenský, Dravecký - J. Sýkora, Marcinko, Tománek - Vandas, Bortňák, Lapšanský – Rác, Lušňák, Dej – Cingel

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články