Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Osud Pittsburgh Penguins je viac-menej spečatený: Čo na to Rada guvernérov NHL?

PITTSBURGH - Majitelia bejzbalového klubu MLB Boston Red Sox sa dohodli na kúpe hokejového tímu NHL Pittsburgh Penguins. Predaj do rúk Fenway Sports Group ešte podlieha schváleniu Radou guvernérov profiligy.
Zdroj: 38281
Zdieľajte:

Bývalý hviezdny hokejista a doterajší spolumajiteľ "Pens" Mario Lemieux zostane súčasťou vlastníckej skupiny. Spolu s ním zostane v klubových štruktúrach aj druhý doterajší spolumajiteľ Ron Burkle. Ten získal spolu s Lemieuxom väčšinový balík v roku 1999. "Penguins vstupujú do novej kapitoly a ja zostanem aj naďalej taký aktívny a angažovaný, ako som vždy bol a teším sa, že budeme pokračovať v budovaní nášho úspechu s našimi prichádzajúcimi partnermi z FSG," citoval Lemieux portál nhl.com.

Prečítajte si aj

Dukla oznámila ukončenie spolupráce s dvomi útočníkmi

Skupina Fenway Sports Group vlastní aj anglický futbalový klub FC Liverpool, s partnermi aj tím RFK Racing NASCAR a štadión Fenway Park. "Pittsburgh Penguins sú prvotriedny tím NHL s veľmi silnou organizáciou, úžasnou históriou a vášnivou fanúšikovskou základňou," povedal riaditeľ Fenway Sports Group Tom Werner. Podľa zámorských médií má klub z Pittsburghu hodnotu 845 miliónov amerických dolárov.

Prečítajte si aj

Prešov a Michalovce si vymenili bitkárov

Lemieux priviedol Penguins ako kapitán k Stanleyho pohárom v rokoch 1991 a 1992 a v roku 1997 ho uviedli do Siene slávy. V roku 2000 sa vrátil na ľad a odohral ďalších päť sezón. Kariéru ukončil definitívne v januári 2006. V NHL odohral 915 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 1723 bodov (690+1033), v 107 dueloch play off pridal 172 bodov (76+96). Od roku 1999 bol spolumajiteľ Pittsburghu a získal s ním ďalšie tri Stanley Cupy (2009, 2016, 2017).

Prečítajte si aj

Nitra sa vracia po ochorení COVID-19: Stavjaňa prišiel s nepríjemnou správou
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články