Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liptovský Mikuláš znova sklamal, majstra proti Dukle vykúpil Jedlička

BRATISLAVA - Hokejisti Banskej Bystrice ukončili päťzápasovú šnúru prehier. V nedeľnom zápase 21. kola Tipos extraligy vyhrali v Liptovskom Mikuláši 3:1.
Zdroj: 41241
Zdieľajte:

HK 32 Liptovský Mikuláš - HC´05 Banská Bystrica 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 35. Kriška (Hovorka, Uhrík) - 17. Kabáč (Vašaš), 20. Cardwell (Ščerbak, Ďatelinka), 35. Sojka (Ďatelinka, Gabor). Rozhodovali: T. Orolín, Kalina – Tvrdoň, Janiga, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Liptovský Mikuláš: Vošvrda - Ventelä, Vartinen, Šepelev, Salija, Ilenčík, Mezovský - Kriška, Hovorka, Uhrík - Paločko, Petráš, Jurík - Walega, Murček, Haluška - Kalousek, Urban, Nemec - Fehérpataky, Dunčko

Prečítajte si aj

Slovan dominuje v lige, piate víťazstvo v rade vydoloval proti vicemajstrovi z Popradu

Banská Bystrica: Rabčan – Breton, Boldižár, Cardwell, Ďatelinka, Hřebíček, Španko, Hojo, Ganz - Fossier, Tamáši, Ščerbak – Vašaš, Bubela, Mistele – Jendroľ, Gabor, Kabáč - Galbavý, Sojka, Melicher

Banská Bystrica potrebovala po sérii nezdarov zabodovať naplno a odniesol si to jej stredoslovenský rival. "Barani" sa dostali do vedenia v 17. minúte, keď skóroval Kabáč po ideálnej prihrávke Vašaša. Upokojujúci dvojgólový náskok priniesol na hokejky hostí druhý gól. Dal ho 37 sekúnd pred prvou sirénou Cardwell, ktorého našiel spoza brány Ščerbak.

Prečítajte si aj

RTVS vybrala zápas extraligy, ktorý v decembri pokrstí nový kanál ŠPORT

V 35. minúte viedli Banskobystričania už o tri góly, keď sa po individuálnej akcii presadil Sojka. O 40 sekúnd neskôr znížil Kriška, no Liptáci sa do hry už nevrátili. Aktívnejší v tretej časti boli naopak Bystričania a záver si postrážili.

Hokejisti Dukly Trenčín prehrali v nedeľnom zápase 21. kola Tipos extraligy so Zvolenom 2:3. O triumfe hostí rozhodol v 58. minúte Maroš Jedlička.

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly: 22. Bezúch (Valach, Paukovček), 25. Starosta (Tybor) – 14. Viedenský (Hain), 18. Leskinen, 58. Jedlička (Viedenský, Zuzin). Rozhodovali:, vylúčení: 2:2, presilovky a oslabenia: 0:0.

Trenčín: Valent (21. Bowns) – Lemcke, Kudla, Starosta, Crinon, Chovan, Nemčík, E. Švec, Stránský – Tybor, Mikyska, Berisha – Valach, Paukovček, Bezúch – D.Hudec, J.Švec, Honzek – Krajčovič, Rehuš, Beták

Zvolen: Rahm – Hain, Kotvan, Roy, Barcík, Kubka, Hraško, Chlepčok, Hudec – Jedlička, Viedenský, Zuzin – Pierog, Krieger, Leskinen – Saracino, Mikúš, Stupka – Török, Marcinek, Csányi

Prečítajte si aj

Banskej Bystrici chýbajú hráči: Do dresu HC 05 naskočí známy gólman, ale aj hráči z Brezna a Žiliny

Prvé minúty na trenčianskom ľade boli opatrné, šance však mali oba tímy. Tú prvú zmaril Starostovi brankár Rahm. Zvolen napokon išiel do vedenia, keď od modrej čiary napriahol Hain, puk z jeho hokejky napokon nechytateľne tečoval do bránky Viedenský. O tri a pol minúty neskôr to už bolo 0:2, keď Leskinen prekvapil strelou švihom brankára Valenta. Toho po prestávke nahradil Bowns.

Zmena domácich nakopla, už po 83 sekundách po začiatku druhej tretiny prekonal Rahma po peknej individuálnej akcii Bezúch - 1:2. Vyrovnanie prišlo onedlho, keď Starosta napálil puk z veľkej vzdialenosti na bránku, zvolenský brankár situáciu podcenil a napokon inkasoval - 2:2. Potom sa vytiahol Bowns, ktorý musel zasiahnuť hneď trikrát za sebou.

Prečítajte si aj

VIDEO Zákerák z LA Kings primitívne zranil Tkachuka: Ani spoluhráči s ním nechcú hrať

V tretej tretine začali lepšie Zvolenčania, ktorí chceli rozhodnúť, no v prvej šanci neuspel Mikúš. S pribúdajúcim časom to bolo otvorené, rozhodnúť mohlo aj jedno aj druhé mužstvo. Trenčanov mohol zlomiť Zuzin, ale vo veľkej šanci neuspel, na opačnej strany nevyriešil ideálne prečíslenie Beták. Zápas už smeroval do predĺženia, ale 136 sekúnd pred koncom rozhodol Jedlička o triumfe Zvolenčanov.

Prečítajte si aj

VIDEO Extraligový Prešov angažoval aj ostrostrelca z Ukrajiny
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články