Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bláznivá 11-gólová dráma v Poprade, Slovan predĺžil čiernu sériu Banskej Bystrice

POPRAD - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v utorňajšom zápase 19. kola Tipos extraligy nad HKM Zvolen tesne 6:5 a zaznamenali druhú výhru po sebe. Zvolenčania prišli o trojzápasovú sériu triumfov.
Zdroj: 41191
Zdieľajte:

Poprad nezačal proti Zvolenu dobre, keď inkasoval už v 2. minúte počas presilovej hry hostí. Krieger našiel úplne voľného Leskinena, ktorý pohodlne zakončil do prázdnej bránky Popradu. Rovnovážny stav zariadil v 7. minúte Arniel po zmätkoch vo zvolenskej obrane. Domáci šli do vedenia tri minúty pred odchodom na prvú prestávku. Skokanovu prihrávku v presilovke hosťujúci obranca nešťastne zrazil za Rahmov chrbát - 2:1.

Domáci útočník Mešár prepadol v polovici zápasu na útočnej modrej, čo na rýchly brejk využil Marcinek a strelou na Čiliakovu vyrážačku vyrovnal. V 34. minúte potrestal Dalhuisenove vylúčenie parádnou strelou do šibenice Krieger a hostia znova viedli o gól. Z vedenia sa ale dlho neradovali. Rýchlu reakciu zabezpečil z dorážky na opačnej strane Šišovský. Ten istý hráč si neskôr sadol na trestnú lavicu, z čoho vo vlastnom oslabení po prihrávke Arniela profitoval premiérovým gólom po návrate pod Tatry Dávid Bondra. Jednogólové manko Zvolenčania zmazali gólom do šatne. Jeho autorom bol v presilovej hre po delovke od modrej obranca Roy.

Aj tretiu tretinu začali lepšie "rytieri" zo Zvolena. Neistý zákrok Čiliaka využil Jedlička - 4:5. Popradčanov inkasovaný gól zaskočil a dlho sa na ľade hľadali, až prišla 55. minúta. Skokan obkrúžil Rahmovu bránku a na útočnej modrej našiel Dalhuisena, ktorého strela doplachtila do siete - 5:5. Takmer identická situácia sa zopakovala aj minútu a pol pred koncom riadnej hracej. Dalhuisenovu tentoraz nahral Svitana a legionár svojím druhým gólom v zápase otočil vývoj stretnutia. Tesný náskok napokon "kamzíci" ubránili a pripísali si iba tretie domáce víťazstvo v sezóne.

HK Poprad - HKM Zvolen 6:5 po 2. tretine (2:1, 2:3, 2:1)
Góly: 7. Arniel (Ully, Bondra), 18. Skokan (Svitana, Brejčák), 35. Šišovský (F. Mešár, Rymsha), 39. Bondra (Arniel), 55. Dalhuisen (Skokan, Svitana), 59. Dalhuisen (Svitana) - 2. Leskinen (Krieger, Saracino), 30. Marcinek (Chlepčok, Kubka), 34. Krieger, 40. Roy (Jedlička, Zuzin), 55. Jedlička (Kotvan). Rozhodovali: Korba, D. Konc st. – Vyšný, Jurčiak, vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Poprad: Čiliak – Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, M. Mešár, Demo – Ully, Arniel, Bondra – Svitana, Skokan, Livingston – Handlovský, F. Mešár, Šišovský – Jevoš, Bjalončík, Kundrik – Dzivjak

Zvolen: Rahm – Kotvan, Hain, Diakov, Roy, Hraško, Kubka, Barcík – Zuzin, J. Mikúš, Stupka – Leskinen, Krieger, Puliš – Jedlička, Saracino, Török – Csányi, Marcinek, Chlepčok – Gubančok

Prečítajte si aj

Liptáci tretieho favorita nezaskočili: Kozel zápas proti Michalovciam nedochytal

Slovan predĺžil trápenie baranov

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v 19. kole Tipos extraligy nad HC 05 Banská Bystrica 7:4. Pre domáci tím to bol tretí triumf po sebe, naopak "barani" ťahajú šnúru štyroch prehier.

V Bratislave sa hral veľmi otvorený hokej už od úvodu. Ako prvý musel zasahovať Gudlevskis, ale prvýkrát inkasoval jeho náprotivok Belányi. V presilovej hre sa presadil Gašpar. O minútu a pol našiel Takáč krížnou prihrávkou Yogana, ten nastrelil puk na bránu, no ešte ho tečoval Harris - 2:0. O 17 sekúnd však hostia znížili zásluhou Fossiera. Ten istý hráč mohol vzápätí vyrovnať, ale Gudlevskis zachránil. "Barani" potom mali ďalšie šance, ale vyrovnať sa podarilo až Mistelemu v 19. minúte. O deväť sekúnd neskôr však opäť udrel Harris a Belányiho po tomto góle vystriedal Gajan.

V druhej tretine padli štyri góly, ako prví skórovali domáci. Už po päťdesiatich sekundách sa presadil Rapuzzi a trojgólový náskok zabezpečil Slovanu krídelník Yogan. V 30. minúte však znížil svojím druhým gólom Fossier a o ďalších 11 sekúnd sa presadil Mistele. Po tomto góle striedal brankárov aj tréner Slovana Döme, Gudlevskisa nahradil Winsdor. Do konca tretiny mali niekoľko šancí oba tímy, naďalej sa hralo veľmi ofenzívne.

Hneď po začiatku tretej tretiny mal dve veľké šance Tamáši, ale Winsdor predviedol výborné zákroky. Ukázali sa byť ako kľúčové, pretože Slovan potom definitívne zlomil húževnatého súpera. Najskôr strelil gól v početnej výhode Rapuzzi, pre ktorého to bol druhý zásah v stretnutí a po druhý raz v zápase sa presadil aj Yogan.

HC Slovan Bratislava - HC 05 Banská Bystrica 7:4 (3:2, 2:2, 2:0)
Góly: 5. Gašpar (Sersen, Yogan), 7. Harris (Yogan, Takáč), 19. Harris (Yogan, Takáč), 21. Rapuzzi (Takáč, MacKenzie), 25. Yogan (Takáč, Valach), 48. Rapuzzi (Jääskeläinen, MacKenzie), 50. Yogan – 7. Fossier (Breton, Ščerbak), 19. Mistele (Boldižár, Vašaš), 29. Fossier (Cardwell, Ihnačák), 30. Mistele (Bubela, Vašaš). Rozhodovali: Štefik, Orolín – Ordzovenský, Beniač, vylúčení: 4:6, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 200divákov.
Slovan Bratislava: Gudlevskis (30. Winsdor) – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo – Yogan, Harris, Takáč – Gašpar, Rapuzzi, Jääskeläinen – Fominykh, Kytnár, Matoušek – Šotek, Bezák, Sukeľ

HC 05 Banská Bystrica: Belányi (19. Gajan) – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Fatul, Španko, Jendroľ, Boldižár – Fossier, Ihnačák, Ščerbak – Galbavý, Bubela, Mistele – Vašaš, Tamáši, Šoltés – Výhonský, Gabor, Kabáč

hlasy po zápase:

Andrej Podkonický, asistent trénera Slovana: "Som rád, že sme zvládli tento zápas. Dali sme doma sedem gólov, to sa nám dlho nepodarilo, škoda, že to nevidelo viac divákov. Začali sme dobre, škoda v prvej tretine, že sme dostali Bystricu naspäť do hry. To sa nám nesmie stať. Winsdor prišiel do bránky v neľahkej situácii, chytil asi tri góly a potom sme to dotiahli do víťazného konca."

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice: "Urobili sme neskutočné množstvo chýb v defenzíve, v takom prípade nemôžeme pomýšľať na lepší výsledok. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, mali sme dosť šancí, ale chybami sme dovolili súperovi odskočiť. Hra nie je taká zlá, ale stále nám niečo chýba."

Pozrite si aj

VIDEO Brankár Spišiakov nepochopiteľne knokautoval útočníka Dukly Trenčín

Dráma na ľade Dukly

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v utorňajšom zápase 19. kola Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 5:4 po predĺžení. Tri kanadské body za víťazný zásah a dve asistencie si pripísal český center Josef Mikyska, jeho kolega z prvej formácie Radoslav Tybor strelil dva góly.

Prvá tretina sa niesla v znamení množstva zahodených šancí na oboch stranách. V 10. minúte mal hosťujúci brankár Melicherčík šťastie, po teči Honzeka ho zachránila žŕdka. Domáci brankár zas podržal svoj tím pri dvoch tutovkách Spišiakov. Tí sa napokon ujali vedenia v 18. minúte v presilovke zásluhou Štraucha. O vyrovnanie sa postaral v 28. minúte aj s dávkou šťastia Paukovček. O chvíľu neskôr sa brankár Spišiakov Melicherčík prezentoval nebezpečným zákrokom na jedného z hráčov Dukly a za napadnutie hlavy a krku dostal trest 5+DKZ. Jeho náhradník Surák si čistý štít dlho neudržal. V 31. minúte ho poľahky prekonal Tybor a silnú pasáž Dukly podčiarkol tretím gólom Kudla, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Hostia odpovedali gólom Nieminena, ktorého našiel pred bránkou ideálnou prihrávkou Rapáč. Na začiatku tretej časti vyrovnal Tyczinski, po šikovnom teči Tybora sa však domáci znova dostali na koňa. V 55. minúte bol po zmätkoch v trenčianskom bránkovisku blízko k vyrovnaniu Nieminen, ale nedokázal zasunúť puk do bránky. Dukla tesný náskok napokon neudržala, vylúčenie Chovana potrestal Salituro a poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol o výhre Dukly Mikyska.

HK Dukla Trenčín - HK Spišská Nová Ves 5:4 pp (0:1, 3:1, 1:2 - 1:0)
Góly: 28. Paukovček (Mikyska), 31. Tybor (E. Švec, Bezúch), 38. Kudla (Bezúch), 50. Tybor (Mikyska), 63. Mikyska (Starosta, Bezúch) – 18. Štrauch (Salituro, Ščurko), 40. Nieminen (Rapáč, Kuru), 44. Tyczynski (Ščurko), 59. Salituro (Atwal, Petgrave). Rozhodovali: Goga, Kalina - Bogdaň, Hercog, vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Melicherčík (Spišská N. Ves) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 99 divákov.

Trenčín: Valent – Kudla, Lemcke, Starosta, E. Švec, Nemčík, Chovan – Berisha, Mikyska, Tybor – Bezúch, Paukovček, Krajč – Honzek, J. Švec, Hudec – Beták, Rehuš, Krajčovič

Spišská Nová Ves: Melicherčík (29. Surák) – Petgrave, Česánek, Oullet-Beaudry, Atwal, Romaňák, Ordzovenský, Malina – Štrauch, Vrábeľ, Salituro – Nieminen, Kuru, Rapáč – Hamráček, Tyczynski, Ščurko – Tomala, Vartovník, Džugan

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články