Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan prehral v Astane, v drese domácich zažiaril Ján Laco

KHL
Hokejisti Slovana nastúpili na piatkový zápas KHL na ľade Barysu Astana už aj so svojím najproduktívnejším hráčom Ladislavom Nagyom, ktorý sa zotavil po zranení.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Slovana Bratislava nezvíťazili ani vo svojom druhom vystúpení na dvojzápasovom tripe, keď v piatkovom súboji KHL prehrali na ľade kazašského tímu Barysu Astana vysoko 1:6. Jediný gól hostí strelil v 26. minúte za stavu 0:3 český center Václav Nedorost.

Barys Astana - Slovan Bratislava 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 4. Savčenko (Rudenko, Bartulis), 23. Puškariov, 24. Dallman (Bochenski, Boyd), 37. Rudenko (Savčenko, Starčenko), 51. Starčenko (Rudenko, Savčenko), 54. Romanov (Puškariov) - 26. Nedorost (Bartovič, Surový)

Barys Astana: Laco - Dallman, Lundin, Savčenko, Bartulis, Cerenok, Blochin, Ibrajbekov - Bochenski, Boyd, Dawes - Rudenko, Starčenko, Upper - Žajlauov, Gavrilin, Puškariov - Romanov, Popovič, Rachmanov

Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Brejčák, Sigalet, Baranka, Sersen, Mihálik, Štajnoch - Rachůnek, Surový, Bartovič – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy - Šťastný, Bližňák, White

V prvej tretine videli diváci pomerne vyrovnaný hokej, Slovan však nezachytil jej úvod a veľmi skoro inkasoval. Už v 3. minúte putoval na trestnú lavicu za nedovolené bránenie Jeglič a Barys presilovku premenil zásluhou Savčenka, ktorý od modrej čiary prepálil Janusa - 1:0. Hostia rovnakú výhodu počas trestu Rudenka nevyužili, keď Laco vyrazil strelu Netíka a Surového pokus chytil. V 10. minúte to pred Janusom poriadne "horelo", brankár Slovana najprv zlikvidoval strelu Cerenoka a následne Starčenko chcel upratať puk do prázdnej bránky, ale minul. Hostia odpovedali sólom Nagya, ktorý obišiel dvoch obrancov, no v ťažkej pozícii už jeho zakončenie nemalo gólové parametre. V 16. minúte Janusovi zvonilo v ušiach po strele Rudenka, ktorú vytesnil na žŕdku. Brankár "belasých" bol v plnej permanencii, v 17. min po chybe Sigaleta napálil do neho v tutovke Boyd, vzápätí Bochenski z metra minul prázdnu bránku. Janus si následne poradil aj s prienikom a strelou Žajlauova.

V druhej časti domáci tím zvýšil herné úsilie i svoj náskok, kľúčová pasáž prišla medzi 22.-24. minútou. Najprv nepremenil šancu Jeglič, čo ho mohlo mrzieť, pretože hneď z brejku Puškariov strelou nad brankárovu lapačku poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. A to nebolo všetko, o minútu neskôr sa Dallman najlepšie zorientoval pred bránkou hostí, zasunul puk za ležiaceho Janusa a vyhnal ho tak z bránky. Medzi žrďami ho nahradil Backlund. Až potom sa dostali k slovu aj Matikainenovi zverenci, v 26. minúte po prihrávke Bartoviča prepálil Laca z prvej Nedorost - 3:1. V 32. min mohol znížiť na rozdiel jedného gólu Vondrka, ale zblízka nedotlačil puk do odkrytej bránky. Potom sa prvýkrát výraznejšie zapotil nový muž v bránke bratislavského tímu, domáci sa dostali do prečíslenia 2 na 1, Boyd hľadal pred bránou Dawesa a Backlund jeho pokus vyrazil. Vzápätí sa Švéd bleskurýchlo presunul a zneškodnil šancu Popoviča. V 37. minúte už ale ani on nestačil na Rudenka, ktorý ho prekonal v presilovke pri vylúčení Štajnocha.

V tretej časti sa slovanisti snažili dostať späť do zápasu, ale proti nim stále dobre zorganizovaná defenzíva domácich, ktorí sa už nikam neponáhľali a vyčkávali na obrannej modrej. A ak sa hostia priblížili k bránke, stál v nej spoľahlivý Laco, ktorý kryl pokusy Vondrku, Bližňáka i Nagya. Boli to však hráči kazašského celku, ktorí ďalej diktovali tempo hry. V 51. minúte zvýšil Starčenko náskok už na 5:1, keď v presilovke dorazil do siete pokus Savčenka. Šiesty gól domácich pridal Romanov, ktorý prekonal Backlunda z úniku po prihrávke Puškariova. Slovan skúšal v závere aspoň skorigovať prehru, nepodarilo sa mu to však ani pri vylúčení Ibrajbekova.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články