Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Galbavý neklesá na duchu: Bojujem, treba to len pretrpieť a šanca príde

BREZNO - Slovenský útočník Matej Galbavý zatiaľ po návrate zo Škandinávie hľadá priestor v zostave HC ´05 Banská Bystrica. Po dobrej príprave pre zdravotné problémy na chvíľu vypadol a v posledných týždňoch sa snaží cez konkurenciu prebojovať naspäť na súpisku. Doposiaľ nastúpil v Extralige iba štyrikrát, aj preto si v piatok zahral za HK Brezno.
Zdroj: 40176
Zdieľajte:

23-ročný hokejista strelil proti Topoľčanom gól, ani ten nestačil na body: "Hralo sa hore-dole. Na začiatku sme mali veľa presiloviek, nevyužili sme ich. Súper nás potrestal, dal nám dva góly. Následne sme sa dostali naspäť do tempa, išli sme herne vyššie a vyššie. Strelili sme dva góly, čím sme vyrovnali, lenže oni odpovedali ďalším gólom a to nás zlomilo," hodnotil Galbavý neúspešné stretnutie.

Pozrite si aj

VIDEO Neuveriteľné, čo dokázal obranca Košíc počas derby v Prešove

Naposledy nastúpil za "baranov" v závere októbra proti Prešovu, súťažný duel si tak vyskúšal takmer po mesiaci: "Ja som za zápas a veľa icetimu rád. Je to presne to, čo potrebujem. Darmo, tréningami sa človek vie zlepšiť, ale zápas mu dá najviac. Čo bude ďalej a či ešte nastúpim za Brezno sa uvidí. Tieto veci sa dejú zo dňa na deň. V nedeľu môžem nastúpiť za Bystricu, nemusím. Beriem to deň po dni," pokračuje.

Na Horehronie prišiel v rámci spolupráce klubov: "Potreboval som zápasové tempo. Nemal som ísť hrať do Zvolena, takže padla otázka, či by som si chcel ísť zahrať za Brezno. Súhlasil som, chcem sa udržať v tempe, aby som nebol mimo, keď dostanem priestor v Banskej Bystrici. Cítil som sa fajn. Potreboval som si zahrať s pukom ostré stretnutie. Dostal som dosť priestoru, strelil som aj gól, čo je pozitívne, ale škoda, že sme to nedotiahli k výhre."

Po celkom dobrej príprave Galbavý vypadol pre zdravotné problémy, naspäť do zostavy sa mu zatiaľ veľmi nedarí dostať: "Ja som sa v príprave cítil dobre, ale taký je hokej. Raz sa darí, neskôr príde ťažšia chvíľa. Už som si však takýmito vecami prešiel. Myslím si, že to treba len pretrpieť a šanca príde. Hokejovo sa cítim dobre a viem, že na to mám, čiže bojujem a pokračujem," prezradil bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý teda neklesá na duchu.

"Mal som najskôr zranenie zubov, bol som nejaký týždeň a pol mimo. Potom trvalo, kým sa do toho dostal. Raz som hral, inokedy nie. V Banskej Bystrici je veľa útočníkov a tým pádom aj značná konkurencia. Každopádne bojujem a čakám na príležitosť," dodal Matej Galbavý pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články