Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Domáci HC Davos získal na Spengler Cup už trio nesmierne produktívnych posíl

DAVOS - Domáci tím HC Davos sa na Spengler Cupe predstaví aj s tromi produktívnymi posilami. Na najstaršom turnaji sveta usporiadateľský klub posilnia útočníci Valtteri Filppula, Harri Pesonen a Jesper Olofsson.
Zdroj: 40200
Zdieľajte:

37-ročný veterán Filppula hrával šestnásť rokov NHL, hlavne v drese Detroitu Red Wings, s ktorým aj získal Stanley Cup. Po celkovo 1222 dueloch a 617 bodoch v profilige sa pred aktuálnou sezónou rozhodol posilniť švajčiarsky Genève-Servette HC. V 20 stretnutiach pozbieral už 21 bodov.

Prečítajte si aj

VIDEO Bohatú kariéru ukončil víťaz Stanley Cupu s Chicagom Blackhawks

Za iný konkurenčný tím a síce SCL Tigers nastupuje 29-ročný švédsky krídelník Olofsson, s 32 bodmi v 23 zápasoch NLA najproduktívnejší hráč švajčiarskej ligy. Strelil 14 gólov a pridal 18 asistencií. Minulú sezónu hrával za SC Bern, predtým najvyššiu švédsku ligu v tímoch Karlskrona HK, Skellefteå AIK a Färjestad BK.

Trio ofenzívnych hráčov uzatvára 33-ročný Pesonen. Majster sveta z roku 2019 zo Slovenska a dvojnásobný fínsky majster v drese JYP Jyväskylä, si už Spengler Cup za Davos zahral v roku 2019, kedy tiež prišiel na výpomoc z SCL Tigers. Okrem iného tento hokejista odohral vo Švajčiarsku šesť sezón, jednu v KHL a za New Jersey Devils okúsil krátko aj NHL.

Švajčiarska najvyššia súťaž NLA sa už tradične počas trvania Spengler Cupu (26.12. - 31.12.) preruší. Každý účastník turnaja môže svoju súpisku doplniť o päť posíl z iných tímov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články