Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bratislava Capitals oficiálne skončila v IHL: Vedenie súťaže urobilo najspravodlivejšie rozhodnutie

BRATISLAVA - Vedenie ICE Hockey League v utorok schválilo žiadosť hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals o prerušenie účasti v ďalších zápasoch sezóny. Slovenský zástupca už nebude figurovať v tabuľke a poradie v nej sa bude odteraz počítať na základe bodového priemeru.
Zdroj: 41121
Zdieľajte:

Doterajšie výsledky bratislavského tímu, ktorý pred tragickými udalosťami odohral štrnásť zápasov, zostanú v platnosti. Capitals nazbierali dvadsať bodov a patrila im desiata priečke v štrnásťčlennej tabuľke. Pravidlá IHL nemysleli na prerušenie účasti mužstva počas sezóny, o ďalšom postupe preto musela rozhodnúť špeciálne zložená komisia.

Prečítajte si aj

Hokejistov Popradu opúšťa dvojnásobný slovenský majster

"Po dlhej a detailnej diskusii našťastie špeciálna komisia dospela k jednohlasnému rozhodnutiu. Vďaka nemu kluby neprídu o žiadne body, ktoré si vybojovali férovou športovou cestou. Z nášho pohľadu ide o najspravodlivejšie rozhodnutie pre všetkých hráčov a pre všetky tímy, aj keď nie je najjednoduchšie. Systém bodového priemeru nám zároveň umožňuje flexibilne a pohotovo reagovať na akékoľvek prípadné rušenia zápasov z dôvodu pandémie," povedal riaditeľ ligy Jochen Pildner-Steinburg na oficiálnom webe IHL.

Prečítajte si aj

Ligová rada zrušila najbližších osem stretnutí

Klub iClinic Bratislava Capitals nedávno zasiahli dve tragické správy v priebehu niekoľkých dní. Na ľade rakúskeho Dornbirnu skolaboval útočník Boris Sádecký, bol vo vážnom stave a skonal na zlyhanie srdca vo veku 24 rokov. O dva dni neskôr zomrel aj viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek mladší. "Žiadosť sme akceptovali s pochopením, no veľkým zármutkom," uviedla IHL v stanovisku.

Prečítajte si aj

NHL: NY Islanders opäť prehral, Chára zbil protivníka už po štyroch sekundách hry
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články