Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ramsay našiel príčinu prehry, Belányiho neovplyvnil začiatok, vyjadril sa aj Šatan

KREFELD - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v záverečnom zápase Nemeckého pohára s domácim výberom 1:4 a obsadili druhé miesto. Z triumfu na podujatí sa tešili Nemci, tretia priečka patrí Švajčiarsku a štvrtá hráčom Olympijského výberu Ruska.
Zdroj: 41104
Zdieľajte:

Slováci mali zlý štart do duelu, keď inkasovali už po 14 sekundách z hokejky Leonharda Pföderla a druhý gól dostali v 6. minúte po strele Tobiasa Riedera. V 26. minúte znížil po individuálnej akcii Samuel Buček, no domácich poslal pred koncom druhej tretiny späť do dvojgólového vedenia Dominik Bittner. Nemci si v záverečnej tretine postrážili náskok a po samostatnom úniku Riedera zvýšili na 4:1. Je to ich ôsme víťazstvo na podujatí, predchádzajúce dosiahli v roku 2015. Slováci vyhrali štyrikrát, naposledy v roku 2016.

Prečítajte si aj

Nemecký pohár 2021: Slováci podľahli Nemcom a nezískali trofej

Craig Ramsay, tréner SR: "Som na chlapcov hrdý, tvrdo pracovali a snažili sa zdolať domácich Nemcov. Už po pár sekundách sme dostali gól, čo sa na nich zrejme podpísalo. Nevracali sme sa dozadu a doplatili sme na príliš veľkú agresivitu. Druhá tretina bola lepšia, no proti takémuto dobrému tímu sa ťažko vracia do zápasu."

Peter Čerešňák, kapitán SR: "Prvá tretina zápasu s Nemeckom nám pokazila dobrý dojem z turnaja. Ich hre sme sa potom vyrovnali, mali sme šance, ale nevyužili sme ich."

Prečítajte si aj

Marcel Haščák sa údajne vráti do Tipos extraligy: V tomto klube nikdy nepôsobil

Samuel Buček, strelec jediného gólu SR: "Ušiel nám začiatok a to rozhodlo. Potom sme sa príliš hrnuli do útoku a Nemci naše chyby využili. Mrzí ma, že som nepridal gól naviac, ktorý by nám možno pomohol k víťazstvu."

Filip Belányi, brankár SR: "Úvod mi nevyšiel podľa predstáv, potom som si povedal, že už nemám čo stratiť a musím do toho ísť naplno, tak, ako vždy. Napriek začiatku som si svoju premiéru v reprezentácii užíval."

Prečítajte si aj

AHL: Nechcení Slováci v NHL opäť strieľali góly, famózny duel absolvoval Adam Húska

Miroslav Šatan, generálny manažér SZĽH: "Začiatok zápasu nás stál lepší konečný výsledok. Okrem tejto tretiny bol turnaj dobrý a veľa hráčov nám ukázalo svoj potenciál, niektorí dali aj premiérový reprezentačný gól."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články