Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hrivík: Bude to náročné, ale môžeme to ešte zvládnuť

Mladý slovenský tím platí na hokejových MS zatiaľ tvrdú daň za neskúsenosť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Všetky tri doteraz odohraté zápasy v základnej skupine mali spoločnú črtu - zverenci Vladimíra Vůjteka ich rozbehli nádejne, neudržali však vedenie a prehrali gólmi v závere. Medzinárodnými konfrontáciami málo ostrieľané mužstvo nezvláda koncovky stretnutí, tretie tretiny prehralo s Čechmi 0:1, s Kanadou 0:3 a s Francúzskom dokonca 0:4

"Treba hrať naplno 60 minút a nie iba 40," nechal sa počuť po pondelkovej prehre 3:5 s Francúzskom Tomáš Tatar. "Nemôžeme toľko faulovať, opäť sme nazbierali viac trestných minút ako súper. Je náročné hrať stále v oslabení," podotkol.

Ani hra v presilovke zatiaľ nie je činnosťou, ktorou by sa mohli Slováci chváliť. V pondelok za stavu 3:3 mali veľkú šancu zvrátiť skóre na svoju stranu, no nevyužili dlhú početnú výhodu 5 proti 3. "Vedel som, že rozhodcovia nám tú príležitosť dajú a skompenzujú prísne vylúčenia na našej strane. My sme však ponúknutú šancu nevyužili," mrzelo krídelníka druhého slovenského útoku, ktorý mal prsty v štvrtom, víťaznom góle Francúzov, keď nepokryl pred bránkou strelca Damiena Fleuryho. "Môj bek bol vysoko. Videl som, že to vzadu horí, chcel som sa stiahnuť späť k bránke, no už som nestihol zastaviť ich útočníka."

Slováci majú po troch vystúpeniach v Minsku v tabuľke A-skupiny jediný bod a ich šanca na prienik do štvrťfinále sa cvrkla na minimum. Osud už nemajú vo vlastných rukách, k postupu im už nemusia stačiť ani štyri víťazstvá vo zvyšných skupinových dueloch. Tréner Vůjtek vyhlásil, že za danej situácie je štvrťfinále už iba utópiou a svoje mužstvo bude pripravovať smerom k záchrane. "S Francúzskom sme nemali prehrať, je to veľké zaváhanie. Určite nám to skomplikovalo situáciu v skupine. Mrzí to, keď vo všetkých troch zápasoch si vypracujete náskok a nevyhráte ani jeden. Treba niečo v našej hre zmeniť a konečne začať zbierať body," tvrdí Tatar.

Mužstvo s dvanástimi nováčikmi kopí v kľúčových momentoch chyby. Zväčša ide o individuálne kiksy či zbytočné fauly než systémový kolaps. Napriek ťaživej situácii Slováci ešte neskladajú zbrane. "Nezostáva nám nič iné, ako pokúsiť sa uspieť v ďalšom zápase. Bude to náročné, ale ja verím, že túto skupinu ešte dokáže náš tím zvládnuť," vyslovil sa center prvého slovenského útoku Marek Hrivík. O prvé víťazstvo na turnaji sa hráči spod Tatier pokúsia zabojovať v stredu, keď si o 19.45 SELČ skrížia v hale Čižovka hokejky s dosiaľ stopercentnými Nórmi. "Musíme hrať najlepšie ako vieme a pokúsiť sa konečne získať body," dodal Hrivík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články