Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Samuel Kňažko opúšťa TPS Turku, hrať bude v zámorí

OTTAWA - Talentovaný slovenský obranca Samuel Kňažko opúšťa fínsky klub TPS Turku, s ktorým sa dohodol na ukončení spolupráce.
Zdroj: 39735
Zdieľajte:

Nastupovať bude v kanadskej juniorskej súťaži WHL, ale jeho nový klub ešte nebol oficiálne oznámený. Každopádne, v roku 2020 ho v rozširovacom drafte CHL draftoval americký tím Seattle Thunderbirds a podľa informácií by mal hrávať práve zaň.

Kňažko v doterajšom priebehu ročníka 2021/22 nastúpil iba na jediný zápas fínskej Liigy a dvakrát štartoval za TPS v Lige majstrov. To je pre hráča jeho kvalít a pri súčasnom mladom veku, kedy potrebuje čo najviac hrávať, veľmi málo. Nič na tom nemení ani pätnásť stretnutí v juniorskej fínskej lige.

"Ďakujeme Samuelovi za jeho prácu pre TPS a do budúcnosti mu želáme všetko najlepšie," povedal športový riaditeľ klubu Rauli Urama.

Pozrite si aj

VIDEO Krajč neskrýval slzy, gól venoval do neba kamarátovi Sádeckému

Odchovanec trenčianskeho hokeja si zahral aj v olympijskej kvalifikácii. Tréner Craig Ramsay ho nominoval tento rok takisto na seniorské MS v Rige. Kňažka pred rokom do NHL draftoval v treťom kole Columbus Blue Jackets. V lete s ním podpísal nováčikovský kontrakt.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články