Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan vybojoval bod po bezgólovom priebehu na pôde Sibiru

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšom zápase základnej časti KHL na ľade Sibiru Novosibirsk až po samostatných nájazdoch.
Zdroj:
Zdieľajte:

Sibir Novosibirsk - Slovan Bratislava 1:0 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Rozhodujúci samostatný nájazd Enlund. Rozhodcovia: Čerenkov, Rogačov - Golovjov, Šichanov, vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 5486 divákov.

zostavy:

Sibir Novosibirsk: Koskinen - Alexejev, Belov, Mamašev, Ožiganov, Ignatovič, Gimajev - Šumakov, Koskiranta, Enlund - Monja, Bobrov, Kopejkin - Jemifenko, Gubin, Sannikov - Šalunov, Vorošilo, Butuzov

Slovan Bratislava: Janus – Foster, Sigalet, Baranka, Sersen, Mihálik, Štajnoch - Hudáček, Surový, Bartovič – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Rachůnek - Šťastný, Bližňák, White

Slovan nastúpil v Novosibirsku s cieľom oplatiť súperovi prehru z minulého týždňa. Vo štvrtok v Bratislave "belasí" nedokázali udržať vedenie 2:1 a napokon ťahali za kratší koniec po výsledku 2:3. Tréner Petri Matikainen opäť nemal k dispozícii lídra tímu Nagya, ktorého v prvom útoku nahradil Hudáček. Najproduktívnejší hráč chýbal aj domácemu mužstvu, 15-bodového Švéda Andreasa Thuressona vyradilo z hry zranenie kolena. Bránku Slovana hájil Janus.

Od začiatku stredajšieho stretnutia sa hral na Sibíri opatrný hokej. Už po 38 sekundách hry bol vylúčený Foster, ale domáci úvodnú presilovku nevyužili. Sibir potom pokračoval v aktivite, v 8. minúte mal veľkú šancu Enlund, ktorý dorážal do prázdnej bránky Slovana, ale Janus zachránil pravým betónom. V 15. minúte mohol otvoriť skóre domáci Monja, ale Janusa neprekonal ani na trikrát. O niekoľko sekúnd na to dostal presnú prihrávku na modrú center prvého útoku Koskiranta, ale jeho následnú strelu z priestoru medzi kruhmi kryl brankár hostí.

Domácim sa naskytla veľká príležitosť streliť prvý gól v úvode druhej časti hry, keď k Barankovi na trestnú lavicu zasadol aj Netík a Sibir hral presilovku o dvoch hráčov. Až na nebezpečnú strelu Mamaševa si však ruský tím nevypracoval vážnejšiu šancu. Potom mal početnú výhodu aj Slovan, ale rovnako ako súper ju nevyužil. V polovici zápasu mal gól na hokejke Monja, ale Slovan výborným zásahom podržal Janus. Z následného protiútoku mieril po Vondrkovom priťuknutí do pravej žrde Koskinenovej bránky Netík. O päť minút neskôr už bol domáci gólman prekonaný, ale Tičar úplne voľný pred prázdnou bránkou nedokázal usmerniť skákajúci puk do siete.

Úvod tretieho dejstva opäť patril domácim, ale strely Enlunda i Mamaševa zlikvidoval pozorný Janus. Slovan sa v týchto momentoch iba bránil a dával si pozor na prípadnú chybu, ktorá by mohla znamenať zbytočnú stratu bodov. Šalunov potom pálil vysoko nad a kombináciu dvoch proti jednému zakončil Sannikov iba strelou do Janusovej lapačky. Gól už do konca riadneho hracieho času nepadol a nasledovalo predĺženie, ale ani v ňom sa skóre nemenilo. V dramatickom rozstrele napokon rozhodla o víťazovi až ôsma séria samostatných nájazdov, keď najskôr Netík nedal a potom Janusa prekonal Enlund.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články