Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Olympiáda bez Tatara? Šatan o tom vie, New Jersey to nemám ako vysvetliť

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar v letnom období prestúpil z Montrealu Canadiens do New Jersey Devils.
Zdroj: 40084
Zdieľajte:

Tatar v minulej sezóne necítil dôveru trénera Ducharmeho a boje o Stanley Cup sledoval len z hľadiska. Zmena pôsobiska mu prospela, pretože v úvodných dueloch nového ročníka pomaly zbiera body v drese "diablov". Odchovanec Dubnice by sa mal vo februári predstaviť na ZOH v Pekingu, čo už skôr avizoval realizačný tím národného tímu. V súčasnosti sa to ale javí ako problematické.

Prečítajte si aj

Chára pokoril ďalšiu legendu, ktorá bola počas kariéry pätnásť rokov kapitánom Bostonu

"Veci okolo mňa sa zamotali. Oznámil som to aj Miroslavovi Šatanovi. Mám problém s vízami. Tým, že som podpisoval zmluvu s Devils neskôr, nestihli sa pri covidových obmedzeniach vybaviť všetky papiere. Dostal som len dokument, na základe ktorého som mohol vstúpiť do USA. Nemôžem však Ameriku či Kanadu opustiť bez toho, aby som nemusel ísť pri návrate cez ambasádu. Neviem, ako sa to bude riešiť," vysvetľuje v rozhovore pre Denník Šport Tatar nepriaznivú situáciu pred pekingskou olympiádou. Spomenuté ťažkosti Tatarovi zväzujú ruky a pravdepodobne bude musieť do tohto problému vstúpiť diplomacia.

Prečítajte si aj

NHL: Tatar znova zabodoval a New Jersey si pripísal tretí triumf po sebe

„Je to možné, lebo ja to nemám odtiaľto ako zariadiť. Nemôžem klubu len tak oznámiť, že si idem vybavovať papiere. Nepustili by ma na tri, štyri dni, ktoré sú k tomu potrebné. Hovoril som o tom aj v kempe Devils a neviem, ako to bude pokračovať. Na úrade mi povedali, že v Kanade môžem vybaviť jedine to, kde by som šiel na ambasádu, ale to ma klub určite v plnej sezóne nepustí. Tým, že ma nezaradili v reprezentácii medzi úvodnú trojicu nominovaných hráčov, mi skomplikovali situáciu. Nemám to ani ako vysvetliť manažmentu v New Jersey," doplnil 30-ročný slovenský reprezentant.

Prečítajte si aj

VIDEO Kristián Pospíšil strelil vo Fínsku fantastický gól
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články