Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nikdy sa nebijem, ovládli ma emócie, hovorí Krieger. Pri debute za Zvolen strelil gól, pobil sa a nedohral

ZVOLEN - Debut so všetkými ingredienciami absolvoval za HKM Zvolen americký útočník Peter Krieger. Hneď od úvodu ukazoval svoje kvality, následne strelil gól a takisto asistoval, no bod za prihrávku mu štatistici zobrali. V tretej tretine sa pobil, stretnutie nedohral.
Zdroj: 40877
Zdieľajte:

Záverečná časť hry medzi Zvolenom a Trenčínom sa poriadne naťahovala. Posledných trinásť minút zápasu trvalo odohrať skoro 50 minút, keďže po dvoch potyčkách, do ktorých sa zapojilo viac hokejistov, rozhodcovia s časomierou dlho udeľovali a nahadzovali tresty. Krieger nazbieral 25 trestných minút (5+20). V čase 47:25 sa dostal do kontroverzie, spoločne s ním nedohrali ani Oldrich Kotvan a Pierre Crinon.

"Bolo super konečne hrať s novými spoluhráčmi. Vyhrali sme, podali sme dobrý výkon, čo je skvelé, ale som zo seba sklamaný, že som sa nechal vylúčiť. Nechal som za seba pracovať emócie. Nie som si úplne istý, čo sa stalo. Nikdy predtým som sa nepobil a nikdy som nebol vylúčený zo stretnutia tak, že som ho už nemohol dohrať. Teda, možno raz v kariére sa mi to stalo, ale ja nie som takýmto hráčom. Nebolo to najlepšie rozhodnutie, no som rád, že spoluhráči to dotiahli do víťazného konca," otvorene konštatoval po zápase 27-ročný útočník.

Strelecký účet si otvoril už v deviatej minúte, kedy dorazil za Bownsa predošlú strelu: "Prvá tretina nám naozaj vyšla a mne to tam takisto rýchlo padlo. Som za to šťastný. Pri mojom góle som v prvom momente ani nevedel, kde je ten puk, potom som ho videl v bránke," pokračuje v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Priletel v utorok, počas stredy absolvoval prvý tréning: "Bol to prvý zápas. Mal som veci, s ktorými som spokojný, s inými ale menej, takže na nich potrebujem zapracovať. Ako bude sezóna pokračovať, tak som si istý, že sa to bude zlepšovať."

Rodák z Oakdale už na "starom kontinente" hrával za švédsky Västerviks IK, teraz sa do týchto končín zemegule vrátil: "Chcel som opäť skúsiť hokej v Európe. V tejto lige mám niekoľko kamarátov, hovoril som s nimi. Prísť do Zvolena bola pre mňa skvelá možnosť. Mal som šancu pokračovať v zámorí. Chcel som však ísť do Európy. Povedal som si, že najlepšie pre mňa bude odísť zo Severnej Ameriky. Myslím si, že do Zvolena som výborne zapadol," tvrdí Krieger.

Dvojnásobný víťaz prestížnej univerzitnej NCAA sa považuje za moderného stredného útočníka: "Ako center musíte vedieť brániť aj útočiť. Môžem priniesť ofenzívne nebezpečenstvo, strieľať góly a zbierať body. Zároveň aj pomáhať v defenzíve, viem hrať v rôznych situáciách na ľade," myslí si hokejista so skúsenosťami z AHL aj ECHL, ktorý si vo Zvolene ešte zvyká: "Zatiaľ sa tu snažím zabývať, spoznávam mesto, okolie. Bol som vonku so spoluhráčmi," dodal Peter Krieger.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články