Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ivan Švarný prežíva nepríjemné hokejové obdobie

KHL
Slovenský obranca Ivan Švarný prežíva náročné hokejové obdobie. Vo svojom klube Dinamo Minsk dostáva iba málo šancí, v prebiehajúcej sezóne KHL nastúpil iba na štyri stretnutia, zvyšné strávil na tribúne.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Tridsaťročný reprezentant dopláca na skutočnosť, že tím z bieloruskej metropoly má naplnenú kvótu cudzincov a z legionárov zostal Čierny Peter práve jemu. Vedenie klubu plánovalo udeliť bieloruský pas Američanovi Nickovi Bailenovi, čím by sa uvoľnilo miesto v zostave pre slovenského zadáka, no situácia sa naťahuje a zatiaľ sa nijako nevyriešila.

"To je jeden z najväčších zádrhelov, že stále nemá pas. Malo to byť pôvodne vyriešené už niekedy v polovici septembra, potom to odložili na október, teraz je už november a stále nič. Trošku sa im to vymklo z rúk. Čakám už dva a pol mesiaca, každému dochádza trpezlivosť. Raz sa to už musí nejako rozuzliť," opísal Švarný svoju situáciu v klube. Priznal, že za daných okolností zvažuje aj odchod z Dinama. "Všetko je možné. Generálny manažér komunikuje s mojím agentom, uvidíme, ako to celé dopadne," posťažoval sa na reprezentačnom sústredení hokejista, ktorý prišiel do Minska pred sezónou z Medveščaku Záhreb.

Na krajšie myšlienky chce prísť v reprezentácii, ktorá už vo štvrtok zamieri do Mníchova, kde ju čaká prvá akcia v sezóne - tradičný Nemecký pohár. Na turnaji bude mať Švarný šancu sa rozohrať a ukázať, že je stále vo forme. "Je to pre mňa obrovská príležitosť. Natrénované mám už dva roky dopredu. Veľmi sa teším na túto možnosť. Neviem, či ma bude v Mníchove sledovať aj generálny manažér Dinama, mužstvo totiž odišlo na trip na Ďaleký východ. Je to na ňom, ja to neovplyvním. Chcem si však konečne zahrať, som hladný po hokeji," zdôraznil Švarný, ktorý je jediným hráčom z KHL v aktuálnom výbere trénera Vladimíra Vůjteka.

V ňom je zároveň aj najstarším a aj najskúsenejším hokejistom. Celkom logicky mu tak kouč zveril kapitánske "céčko". "Ivan sa predstavil na viacerých turnajoch a štartoval aj na majstrovstvách sveta, takže vie, ako to v reprezentácii chodí. Verím, že mladých hráčov a nováčikov usmerní správnym smerom," povedal Vůjtek. Pre Švarného nebude kapitánska úloha novinkou, ale jeho spomienky na túto funkciu sú už poriadne bradaté. "Bolo to poriadne dávno. Ešte na základnej škole som velil svojmu tímu od šiestej do ôsmej triedy. A nebolo zlé, keďže sme ani raz neskončili horšie ako tretí. Teraz to bude určite o niečom inom. Byť kapitánom slovenskej reprezentácie je veľkou cťou. Na túto rolu sa veľmi teším a verím, že v Mníchove s týmto tímom uspejeme," povedal Švarný, ktorý si v piatkovom súboji proti Kanade pripíše jubilejný 80. reprezentačný štart. Na turnaji si odkrúti debut viacero nováčikov, premiérovú pozvánku do národného tímu totiž dostalo až šesť hráčov. "Je dobré od vedenia, že pozýva do mužstva mladých chalanov, aby sa učili. Na každom turnaji si odkrúti niekto debut a vždy niekto z nováčikov vystrelí," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články