Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréner Milan Jančuška dosiahol významný míľnik v slovenskej Extralige

BRATISLAVA - Hokejisti HK Nitra natiahli víťaznú sériu na 5 zápasov a aj po 9. kole sú na 1. mieste Tipos extraligy.
Zdroj: 40573
Zdieľajte:

Víťazstvom v Poprade 4:3 po predĺžení zároveň potvrdili úspešnú bilanciu na klziskách súperov, na ktorých zatiaľ zvíťazili vo všetkých troch prípadoch. V Poprade strelil víťazný gól útočník Adrián Holešinský.

Nitra má 21 bodov, s mankom jedného bodu je na druhom mieste HK Dukla Ingema Michalovce. Michalovčania na domácom ľade zdolali Banskú Bystricu 1:0 po predĺžení a zaznamenali štvrté víťazstvo za sebou. Jediný gól zápasu strelil po 35 sekundách predĺženia Janne Keränen. Čisté konto a 35 úspešných zákrokov zaznamenal brankár Stanislav Škorvánek, ktorý prišiel na jednozápasovú výpomoc zo Žiliny.

Štvrté víťazstvo v sérii dosiahli aj hráči majstrovského Zvolena, ktorí v repríze vlaňajšieho štvrťfinále play off zvíťazili na ľade Nových Zámkov 4:1. Prvý gól v drese Zvolena zaznamenal obranca Samuel Hain, ktorý prišiel v lete práve z Nových Zámkov. Zvolenčania sú po 9. kole so 16 bodmi na 5. priečke, o skóre za Popradom. Nové Zámky majú na konte 9 bodov za tri víťazstvá a na 10. mieste majú iba trojbodový náskok na posledný Prešov.

Tretiu prehru za sebou nedopustili hráči Dukly Trenčín, ktorí si na domácom ľade poradili s HC Košice 5:2. Hostia síce viedli 1:0 aj 2:1 gólmi Mareka Bartánusa, no Dukla tromi gólmi v tretej tretine otočila skóre. Trenčania sa tretím víťazstvom bodovo vyrovnali Novým Zámkom (obaja po 9 bodov), no naďalej sú na predposlednom 11. mieste.

Hráči Prešova nezaskočili favorizovaný Slovan Bratislava a na domácom ľade podľahli 2:4. "Belasí" si vďaka trom bodom v tabuľke polepšili a na 3. mieste strácajú na Nitru iba dva body.

Hokejisti Liptovského Mikuláša zabrali po troch prehrách naplno. Na domácom ľade si poradili s nováčikom zo Spišskej Novej Vsi 3:1. Zápas, ktorý bol dlho nerozhodný, zlomili v závere, keď Petr Obdržálek v 55. minúte upravil na 2:1 a neskôr prihral Marekovi Hovorkovi na tretí gól domácich. Pre Obdržálka to boli 324. a 325. bod v slovenskej extralige (v súčte základnej časti a play off), čím v historickom poradí produktivity legionárov v najvyššej slovenskej súťaži predbehol doterajšieho lídra Kamila Brabenca. Míľnik dosiahol aj tréner Liptákov Milan Jančuška, pre ktorého bolo víťazstvo nad Spišskou Novou Vsou 400. v slovenskej extralige.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články