Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tisíc kilometrov, tri body. Banskobystričania precestovali za tri dni celú republiku

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica mali cestovateľsky náročný predĺžený víkend. V piatok hrali v Bratislave proti Slovanu, nedeľa priniesla ich duel na ľade Michaloviec. Za tri dni tak cestovali do dvoch od seba najviac vzdialených miest, kde sa hrá Tipos Extraliga.
Zdroj: 40795
Zdieľajte:

V autobuse strávili takmer štrnásť hodín, precestovali skoro tisíc kilometrov.

Z Bratislavy priviezli po výhre v nájazdoch dva body, s Michalovcami získali jeden za prehru v predĺžení. Dukla strelila jediný gól, "Barani" žiadny: "Je to ťažká prehra, ale tu nie je ľahké bodovať. Tento súper vás vždy donúti hrať najlepšie ako viete. Naši top hráči neboli produktívni, trápime sa v presilovkách. Hrali sme však dobre v oslabení, no s jedným bodom nemôžem byť spokojný," hodnotil v nedeľu večer tréner Tuukka Poikonen.

Prečítajte si aj

Obdržálek prepísal históriu slovenskej Extraligy, stal sa novým rekordérom

Banskobystričania majú za sebou deväť stretnutí vonku, čaká ich ešte ďalších trinásť, kým sa ukážu doma na prerobenom zimnom štadióne pod Urpínom, kde odohrali posledný zápas 1. marca 2020 pri výhre nad HK Poprad (5:3).

Zo šiestich možných bodov HC ´05 získalo so Slovanom a Duklou polovicu: "Hrali sme určite aj lepší zápas ako dnes. Máme však dva zápasy, kde boli dlhé cesty," podotkol aj útočník Michal Kabáč. Jeho spoluhráč Alex Tamáši mohol vystreliť Banskej Bystrice na východe republiky všetky tri body, v závere počas presilovky nevyužil dve veľké šance.

"Dostal som tam jeden puk medzi kruhy, kde som zakončoval z prvej na bližšiu žrď, ale brankár sa dobre presunul a v druhej šanci mi to krásne nahral Chase pred bránku, no netrafil som dobre puk a išiel vedľa bránky. Musím takéto šance premieňať," uvedomuje si stále len 23-ročný center. Napriek svojmu veku má na konte v Extralige už 231 zápasov a dva tituly.

Filip Belányi inkasoval v dvoch dueloch za necelých 126 minút iba trikrát: "Predĺženie je o chybách a tú chybu som spravil ja. Musím sa z nej poučiť a ísť ďalej," tvrdil po Michalovciach napriek veľmi dobrému výkonu, pretože strelou z bránkovej čiary ho nachytal Janne Keränen: "Vyzdvihol by som dnes nášho brankára Filipa Belányiho. Podržal nás, inkasoval iba jeden gól," pochválil spoluhráča Kabáč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články