Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SKA Petrohrad získal kvalitnú posilu z NHL, prichádza produktívny obranca

PETROHRAD - Ruský klub SKA Petrohrad získal do svojho tímu fínskeho obrancu Mikka Lehtonena, s ktorým sa dohodol na dlhodobom kontrakte do konca sezóny 2024/25.
Zdroj: 31733
Zdieľajte:

27-ročný bek v minulej sezóne prvýkrát odišiel z Európy do zámoria. Odohral deväť zápasov za Toronto Maple Leafs (0+3) a po výmene ďalších sedemnásť v drese Columbusu Blue Jackets (0+3). Ten ho však pred štartom nového ročníka zapísal na waiver listinu. Namiesto farmárskej AHL sa vracia do KHL, kde sa mu nanajvýš darilo.

Prečítajte si aj

Bývalý hráč Levíc bol v zámorí poslaný o ligu nižšie

V sezóne 2019/20 totiž ako hráč Jokeritu Helsinki nazbieral až 49 kanadských bodov za 17 gólov a 32 asistencií, stal sa najproduktívnejším obrancom súťaže. Okrem toho mal medzi nimi najviac gólov aj asistencií, zahral si All-Stars game a trikrát vyhral cenu pre najlepšieho beka mesiaca.

Okrem toho hrával aj za TPS Turku, TUTO Hockey, KooKoo, Tapparu Tampere či švédske HV71, s ktorým vyhral majstrovský titul. Fínsko reprezentoval na dvoch seniorských MS, odkiaľ má zlatú medailu a ZOH 2018. Zlato získal tiež na MSJ.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články