Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčín prehral aj na Spiši, parádna 13-gólová prestrelka Zvolena a Popradu, Slovan s Bystricou išli do nájazdov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v 8. kole Tipos extraligy nad HK Trenčín 5:2.
Zdroj: 40786
Zdieľajte:

HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Trenčín 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

Góly: 21. Černý (Atwal), 27. Chovan (Černý, Kuru), 42. Česánek (Džugan, 54. Kuru, 57. Halama – 2. Minárik, 37. Paukouček (Mikyska, Kudla). Rozhodovali: Snášel, Výleta - Stanzel, Bogdaň, vylúčení: 7:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1000 divákov

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Atwal, Romaňák, Grec, Ordzovenský, Petgrave, Malina, Česánek, Chovan - Černý, Hamráček, Tyczynskí - Giľák, Olejník, Tomala - Ščurko, Kuru, Štrauch - Vrábeľ, Džugan, Halama

Trenčín: Valent - Lemcke, Crinon, Stránský, Urban, Starosta, Kudla, Nemčík, E. Švec - J. Švec, Tybor, Bezúch - Krajčovič, Minárik, Valach - Mikyska, Honzek, Beták - Krajč, Rehuš, Paukovček

Domáci v 2. minúte zaváhali v rozohrávke puku sa zmocnil Minárik a Melicherčíkovi nedal šancu. Po góle domáci prebrali iniciatívu, vypracovali si dobré šance, brankár Valent bol však pozorný. Druhá tretina začali presilovkou domácich, ktorú nevyužili a po nej Černý po prihrávke Atwala vyrovnal na 1:1. V 30. minúte mali hostia 101 sekúnd možnosť využiť presilovku o dvoch hráčov, gól však nedali. Z ďalšej presilovky sa podarilo Paukovčekovi vyrovnať. Hra pritvrdila a pribudlo vylúčených na oboch stranách. V úvode tretej tretiny domáci strelili vedúci gól. Pri zlej rozohrávke sa domáci zmocnili puku a Kuru ponúknutú šancu využil. Tréner hostí 4 minúty 20 sekúnd vsadil na hru bez brankára, v 57. minúte zaváhali v rozohrávke vo vlastnej tretine a Halama spečatil skóre zápasu do prázdnej brány.

HKM Zvolen – HK Poprad 7:6 po predĺžení (3:1, 1:2, 2:3 – 1:0)

Góly: 4. Meliško (Roy, Kotvan), 11. Roy (Rahm), 20. Csányi (Saracino, Ully), 31. Puliš (J. Mikúš, Hain), 43. Zuzin (Jedlička), 60. Zuzin (Ully), 62. Kotvan (Puliš, Zuzin) – 10. D. Brejčák (P. Svitana, Matej Paločko), 28. Bjalončík (Šišovský), 36. Dalhuisen (Handlovský, Vandas), 46. Drgoň (P. Svitana, D. Brejčák), 50. Valigura (Dzivjak, Dalhuisen), 57. Novajovský (Handlovský)

Rozhodovali: Goga, M. Novák – Crman, Kacej, vylúčení na 2 min: 6:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 825 divákov.

Zvolen: Rahm – Kubka, Hraško, Kotvan, Hain, Roy, Thow – Csányi, Marcinek, Meliško – Jedlička, Puliš, Zuzin – Saracino, J. Mikúš, Ully – Chlepčok, Gubančok, Ďuriš

Poprad: Čiliak – Drgoň, D. Brejčák, Dalhsuisen, Rymsha, Ulrych, Novajovský – P. Svitana, Matej Paločko, Livingston – Vandas, Mešár, Handlovský – Šotek, Bjalončík, Šišovský – Valigura, Jevoš, Dzivjak

Prvá tretina lepšie vyšla Zvolenu, hoci do vedenia mohli ísť najprv hostia. Bjalončík z medzikružia Rahma neprekonal. Na opačnej strane prenikol Meliško do ľavého kruhu, snažil sa prihrávať, no puk od korčule Rymshu zmenil úplne smer a zapadol za prekvapeného Čiliaka – 1:0. Druhý gól mal potom na hokejke mladý domáci útočník Chlepčok, nepresadil sa zblízka. Popradčania nevyužili presilovku, ale udreli v hre štyroch proti štyrom, keď sa ujal príklep Brejčáka od modrej a bolo 1:1. Tento stav trval len 52 sekúnd, pretože Roy z pravého kruhu poslal ´žabku´ na bránku a ujala sa – 2:1. V závere tretiny mal veľkú šancu Zuzin pred odkrytou svätyňou vicemajstra, no gólu zamedzil v poslednej chvíli hokejkou Drgoň. Stav na 3:1 napokon menil v presilovke Csányi, spred bránkového priestoru sa nemýlil.

Na začiatku druhej tretiny nevyužil únik útočník HKM Jedlička a neujala sa ani tvrdá strela Ullyho. Hokejisti spod Tatier hrali až 85 sekúnd piatich proti trom, ale mali iba jednu príležitosť, keď sa z dvoch metrov nepresadil Livingston. Napokon dali gól pri rovnovážnom počte síl na ľade. Po peknej prihrávke Šišovského sa medzi kruhmi šikovnou koncovkou prezentoval Bjalončík – 3:2. Potom dostali Zvolenčania možnosť hrať v piatich proti trom a to takmer celé dve minúty. Túto možnosť využili Pulišom, ktorý taktiež v medzikruží nezaváhal a pohotovo zakončoval na 4:2. Domáci kapitán mohol pridať aj druhý svoj gól, ale úplne voľný Čiliaka nepokoril. Nepodarilo sa to počas ďalšej početnej výhody ani Csányimu dvakrát, nebezpečný bol i teč Saracina. Poprad napokon trestal. Mešárove preštrikovanie v oslabení Rahm ešte ustál, ale po strele Dalhuisena ho zaskočil tečovaný puk od vlastného spoluhráča Csányiho – 4:3.

Na začiatku tretej tretiny pridal majster spod Pustého hradu piaty gól po rýchlom protiútoku Jedličku, keď Ulrych odpaľoval puk a ten sa od korčule Zuzina dostal do bránky – 5:3. Podtatranci sa nepoddali a znovu znížili na rozdiel gólu po rýchlej akcii, na ktorej konci bol Drgoň voľný pred bránkou, nakorčuľoval si tam a zmenil smer puku po strele Svitanu. A to nebolo všetko. V 50. minúte po prečíslení a prihrávke Dzivjaka vyrovnal do odkrytej bránky Valigura a všetko bolo znovu otvorené. Poprad mal potom dvakrát výhodu presilovky, no počas tej druhej sa rútil sám na bránku Zuzin, Rymshom bol faulovaný, ale nebolo z toho ani trestné strieľanie a ani gól. A tak napokon predsa len ´zahrmelo´ na opačnej strane, už v hre piatich proti piatim nahodil spoza kruhu puk Novajovský a ten prešiel za Rahma – 5:6. V závere Zvolen odvolal brankára, hral v šestici a vyrovnal na 6:6 jedenásť sekúnd pred koncom tretieho dejstva, spomedzi kruhov sa razantnou strelou presadil Zuzin.

V predĺžení si domáci hokejisti vytvorili tlak a po nevyužití veľkých šancí Ullyho, Zuzina a Puliša sa napokon presadil sviatočný strelec z obranných radov Kotvan, rozhodol tak o dvoch bodoch pre svoj tím.

HC Slovan Bratislava - HC 05 Banská Bystrica 2:3 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 16. Matoušek (Sukeľ), 49. Sersen (Gachulinec) - 29. Brejčák (Berger, Fossier), 35. Šoltés (Fossier, Berger), rozh. nájazd premenil Ihnačák. Rozhodovali: D. Konc, Krajčík – Knižka, Jedlička, vylúčení: 2:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 2460 divákov.

Slovan Bratislava: Gudlevskis – MacKenzie, Golian, Valach, Maier, Gachulinec, Sersen, Štajnoch – Zigo, Harris, Takáč – Jääskeläinen, Rapuzzi, Yogan – Sukeľ, Kytnár, Matoušek – Lukošík, Preisinger, Urbánek

Banská Bystrica: Belányi – Breton, Brejčák, Žiak, Crevier-Morin, Ďatelinka, Bdžoch – Gabor, Ihnačák, Ščerbak – Fossier, Berger, Šoltés – Vašaš, Bubela, Mistele – Výhonský, Tamáši, Kabáč

Pred zápasom odovzdalo vedenie domáceho klubu dres s č. 50 bývalému brankárovi Pavlovi Rybárovi na počesť jeho životného jubilea. Jeho nasledovník Gudlevskis si pripísal prvý zákrok v zápase, na opačnej strane premárnil veľkú šancu Zigo. Domáci potom nevyužili presilovku, hostia sa potom dostali do šance po prieniku Gabora. Ďalšiu šancu mal potom Tamáši, ale napokon išli do vedenia domáci po zásahu Matoušeka. V prvej tretine však mali viac šancí hostia, ale ani Fossier neprekonal brankára Slovana.

V druhej tretine mal prvú veľkú šancu Harris pri presilovke hostí, ale netrafil. Potom mali opäť šancu hostia a dočkali sa zaslúženého vyrovnania. Brejčák využil zakrytý výhľad Gudlevskisa a od modrej čiary poslal puk do siete. Slovan mohol poslať do vedenia Zigo, ale svoju príležitosť nepremenil, no hosťujúci Šoltés mieril presne a "Barani" išli do kabín s dvojgólovým náskokom.

Slovan sa v tretej tretine pokúšal o vyrovnanie, ale narážal na dobre brániaceho súpera. V 49. minúte však napálil od modrej čiary obranca Sersen a vyrovnal na 2:2. Bystričania si chceli vedenie zobrať späť, no Mistele neprekonal Gudlevskisa.

V predĺžení mohli rozhodnúť najskôr Berger a po ňom Yogan a Sukeľ, no o víťazovi rozhodli až nájazdy. Ten víťazný premenil Ihnačák v 6. sérii.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články