Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZĽH odovzdal výťažok Lige proti rakovine: Vyzbieraná suma je pre nás ohromná, tvrdí riaditeľka

BRATISLAVA - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan v stredu odovzdal šek na podporu Ligy proti rakovine v hodnote 10-tisíc eur. Suma pochádza z dražby modrej sady originálnych dresov, v ktorých slovenskí hokejisti nastúpili na zápas finálového turnaja augustovej olympijskej kvalifikácie proti Poľsku (5:1).
Zdroj: 40761
Zdieľajte:

Dražba prebiehala v termíne 31. augusta až 15. septembra. Zahŕňala všetky hrané dresy zo spomínaného stretnutia, pričom vyvolávacia cena za jeden bola 99 eur. Úspešným dražiteľom doručil SZĽH cenné artefakty aj s certifikátom zaručujúcim ich originalitu. Finálny výťažok v hodnote 10-tisíc eur odovzdal prezident SZĽH Miroslav Šatan prostredníctvom symbolického šeku spolu s riaditeľom Marketingu SZĽH Petrom Janovským do rúk Evy Kováčovej, výkonnej riaditeľky Ligy proti rakovine.

Prečítajte si aj

Poliaci už nechcú dvoch bývalých hokejistov zo slovenskej extraligy: Koniec napriek skvelej produktivite

„V SZĽH sme hľadali zmysluplný projekt či organizáciu, ktorá by vydražené financie využila na niečo skutočne dôležité. Odštartovali sme spoluprácu s Ligou proti rakovine, ktorá rôznymi formami pomáha ľuďom s onkologickým ochorením už viac ako tridsať rokov. Sme presvedčení, že to je správne rozhodnutie a že vydražené financie budú osožnou pomocou pre ľudí, ktorí ju potrebujú. Zároveň veríme, že naša spolupráca s Ligou proti rakovine bude pokračovať,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan po symbolickom akte odovzdania šeku v tvare narcisu, známeho symbolu boja proti zákernej chorobe.

Prečítajte si aj

Bývalý útočník Trenčína skončil v Dánsku na vlastnú žiadosť

Obe organizácie si odskúšali pilotný projekt vzájomnej spolupráce počas finálového turnaja olympijskej kvalifikácie v Bratislave, na ktorom si slovenskí hokejisti vybojovali miestenku na ZOH 2022 v Pekingu. Nezištná forma pomoci zo strany Slovenského zväzu ľadového hokeja zahŕňala aj mediálnu podporu formou umiestnenia loga Ligy proti rakovine na reklamné priestory i dresy všetkých rozhodcov. „Nestáva sa často, že prídu za nami ľudia zo športového odvetvia, ktorých zameranie je výrazne odlišné v porovnaní s našim. Šport a pohyb je však veľmi dôležitý aj v našej sfére, preto sme sa potešili osloveniu zo strany Slovenského zväzu ľadového hokeja. Teší nás, že hokejistov dnes môžeme dať za vzor všetkým ľuďom. Nielenže sa aktívnou športovou činnosťou starajú o svoje zdravie, ale kladú dôraz aj na celospoločenskú zodpovednosť a zdravie iných, čo nás veľmi teší,“ povedala po prevzatí symbolického šeku Eva Kováčová.

Prečítajte si aj

Štart NHL nestihne. Slovenského gólmana napísali na listinu zranených

Vydražená suma 10-tisíc eur pomôže v boji proti rakovine viacerým onkologickým pacientom. „Možno sa niekomu zdá, že desať tisíc nie je veľa. Avšak pre pre ľudí, ktorí mesačne žijú z troch-štyroch stoviek eur, je desaťtisíc ohromná suma. Výťažok z dražby použijeme na projekty pre pacientov, ktoré im pomáhajú prejsť ochorením počas celej doby liečby a následne im uľahčujú návrat do života. Môžem prezradiť, že pre mnohých ľudí je podpora, ktorú im môžeme dožičiť z darovanej sumy, veľmi vzácna. Dokáže ich naštartovať, dodá im chuť pokračovať ďalej. Slovenskému zväzu ľadového hokeja sme srdečne vďační,“ dodala výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Prečítajte si aj

Dve osobnosti slovenského hokeja sa predstavia na zápase legiend v Toronte: V mužstvách sú aj ženy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/TS

Diskusia

Podobné články