Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michalovce porazili Spišskú aj vďaka gólu brankára. Nitra uspela nad Bystricou, Nové Zámky zdolali Trenčín

MICHALOVCE - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 7. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 3:1. Zaujímavosťou zápasu bol gól brankára domácich Karolusa Kaarlehta, ktorý v 60. minúte skóroval do opustenej bránky hostí.
Zdroj: 40556
Zdieľajte:

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 32. Macejko (Galamboš, Regenda), 34. Macejko (Kukuča, Suja), 60. Kaarlehto - 51. Halama (Giľák, Ščurko). Rozhodovali: Smrek, Štefik - Bogdaň, Hajnik, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 726 divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Kaarlehto (60. Vojvoda) - Bokroš, Macejko, Pavlin, Valtola, Mudrák, Ťavoda, Stripai - Keränen, Cameranesi, Žitný - Fournier, Erkinjuntti, Kukuča - Regenda, Suja, Galamboš - Mašlonka, Tibenský, Chalupa

HK Spišská Nová Ves: Surák - Malina, Petgrave, Ordzovenský, Romaňák, Matúš Chovan, Česánek, Grec - B. Rapáč, Kuru, Štrauch - Ščurko, Halama, Vrábeľ - Giľák, Tyczynski, Černý - Hamráček, Vartovník, Džugan - Olejník

Prečítajte si aj

Ovečkin je zranený

Domáci boli v prvej tretine ofenzívne aktívnejší, ale obrana hostí odolala. Regenda bol v 10. minúte blízko ku gólu, no trafil iba do žŕdky. V dvoch sľubných príležitostiach krátko po sebe neskóroval ani Kukuča, keď brankár Surák napravil svoje zaváhanie.

Michalovskí hráči potvrdili streleckú prevahu v 2. tretine. V 29. minúte sa síce hostia ubránili oslabeniu, ale po ňom presne namieril obranca Macejko - 1:0. Ten istý hráč sa o dve minúty opäť presadil, keď na ofenzívnom výpade využil prihrávku Kukuču - 2:0. Domácich dva góly v krátkom slede upokojili a na sebavedomí im pridalo aj ubránené oslabenie v 36. minúte. V ňom si hostia nevypracovali vážnejšiu šancu, naopak, náskok Michaloviec mohol po úniku zvýšiť Cameranesi, ale Surák podržal svoj tím. Brankár Spišskej Novej Vsi sa vyznamenal aj v záverečných sekundách druhej časti, keď pohotovým zákrokom v oslabení zmaril teč Erkinjunttiho.

V úvode tretej časti si oba tímy vyskúšali presilovky, ale gól v nerovnovážnom počte hráčov padol až v 50. minúte. Hostia sa usadili v útočnom pásme a Giľákovu strelu ideálne tečoval Halama - 2:1. Hostia sa snažili stupňovať aktivitu, dostali sa aj k hre bez brankára, ale vyrovnať nedokázali. Naopak, o vzácny moment sa v 60. minúte postaral domáci brankár Kaarlehto, ktorý skóroval do prázdnej bránky hostí.

Hokejisti HC Nové Zámky zdolali v nedeľnom súboji 7. kola Tipos extraligy Duklu Trenčín 4:3. Domáci síce stratili v tretej tretine dvojgólový náskok, ale v samom závere dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 55. minúte rozhodol o ich triumfe Matúš Holenda.

HC Nové Zámky - HK Dukla Trenčín 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Góly: 12. Jackson (Farley, Števuliak), 20. Jackson (Farley, Števuliak), 40. Števuliak (Klempa), 55. Holenda (Mišiak, Farley) - 15. Mikyska (Lemcke), 43. Tybor (Paukovček, Kudla), 46. J. Minárik (Starosta). Rozhodovali: Fridrich, Adamec - Vyšný, Kacej, vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

HC Nové Zámky: Engstrand - Hatala, Bull, Ligas, Reini, Mich. Roman, Holenda, Knižka, Šeliga - Števuliak, Jackson, Farley - Mišiak, Šiška, Klempa - Varga, Barto, Kurbatov - Ferenyi, Ondrušek, Hrabčák

Dukla Trenčín: Bowns - Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Urban, Martiška - Tybor, Paukovček, Honzek - Valach, Mikyska, Rehuš - J. Minárik, J. Švec, Beták - Krajčovič, J. Haščák, Krajč

V prvej tretine ukázali oba tímy vysokú efektivitu v zakončení, keď z minima šancí využili maximum. V 12. minúte poslal domácich do vedenia po rýchlom prečíslení Jackson, na jeho gól dokázala Dukla už i tri minúty zareagovať v hre 4 na 4 zásahom Mikysku. Do kabín však išli spokojnejšie Nové Zámky. Na konci úvodného dejstva im zabezpečil tesný náskok opäť Jackson, ktorý vymietol pavučinu v hornom rohu Bownsovej bránky.

Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia. V 28. min sa Tybor poľahky dostal cez brániaceho hráča, sám pred brankárom skúsil blafák na Engstranda, no ten pohotovo zasiahol. Postupne hru rozkúskovali početné vylúčenia. Trenčania nedokázali využiť presilovku o dvoch hráčov a následne domáci podobnú situáciu pretavili na tretí gól, keď vyšachovali brániacu trojicu a Števuliak poslal puk do odkrytej bránky - 3:1.

Dukla nezložila zbrane a v tretej dvadsaťminútovke vrhla všetky sily do útoku. V 43. minúte znížil z dorážky Tybor a o tri a pol minúty neskôr vyrovnal na 3:3 Minárik, ktorý skóroval z otočky cez klbko hráčov. Duel gradoval a spel do zaujímavého rozuzlenia. Rozhodnutie prišlo šesť minút pred koncom. Za podrazenie putoval na trestnú lavicu J. Švec a Nové Zámky presilovku využili zásluhou Holendu, ktorý delovkou od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Trenčín v samom závere odvolal brankára a skúsil hrať v šestici, no vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Hokejisti HK Nitra potvrdili post lídra Tipos extraligy. V dueli 7. kola zdolali doma HC’05 Banská Bystrica 5:2 a pripísali si tretie víťazstvo za sebou.

HK Nitra - HC’05 Banská Bystrica 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Góly: 13. Buček (Tvrdoň, Hrnka), 26. Buček (Tvrdoň, Raskob), 48. Baláž (Sýkora, Mezei), 52. Holešinský (Krivošík), 58. Holešinský (Švarný) - 40. Mistele (Breton, Ihnačák), 43. Mistele (Gabor, Buček) Rozhodovali: Snášel, Výleta - Synek, Tvrdoň, vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: Crevier-Morin (Banská Bystrica) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1231 divákov

Nitra: Honzík – Raskob, Mezei, Š. Nemec, Švarný, Bodák, Vitáloš, Pupák – R. Varga, Hrnka, Tvrdoň - Buček, Holešinský, Krivošík - Volko, Baláž, Bajtek - Múčka, A. Sýkora, Drábek

Banská Bystrica: Belányi – Brejčák, Breton, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Crevier-Morin – Ščerbak, Ihnačák, Bubela - Šoltés, Berger, Fossier - Mistele, Sojka, Jendroľ - Kabáč, Tamáši, Výhonský - Gabor

Úvod stretnutia bol opatrný a obe mužstvá dôsledne bránili. Hra nabrala spád až v polovici tretiny, keď prišli prvé presilové hry. V 10. minúte strieľal hosťujúci Ščerbak, ale Honzík jeho pokus zlikvidoval. Lepšie sa o tri minúty darilo Nitranom. V početnej výhode poslal Tvrdoň krížnu prihrávku na Bučeka a ten prvýkrát rozjasal tribúny - 1:0. Vyrovnať mohol v záverečných sekundách unikajúci Bubela, no Honzík bol proti.

Výborne chytajúci brankár “corgoňov” sa predviedol aj v 22. minúte, keď zoči-voči vychytal Fossiera. V 26. minúte opäť domáci zakombinovali v presilovke a z identickej pozície prekonal Belányiho opäť Buček. Útočník Nitry mal následne na hokejke aj čistý hetrik, ale jeho bekhendový blafák zastavila žŕdka. V 37. minúte prepadla obrana Nitry a do úniku sa dostala hneď dvojica Bystričanov. Výhonský zobral situáciu na seba, ale Honzík opäť odolal. “Barani” predsa pred druhou prestávkou znížili. Tridsať sekúnd pred koncom tečoval strelu od modrej Mistele.

Rovnaký hráč sa zaslúžil na začiatku tretej tretiny o vyrovnanie na 2:2. Nitranov to však nezlomilo a v 48. minúte znovu vyhrávali po úspešnej dorážke Baláža - 3:2. V 50. minúte zrazil Volka nešetrným zákrokom Crevier-Morin a kanadský obranca putoval pod sprchy. Nitrania v päťminútovej presilovke udreli v 52. minúte, keď Belányiho prekonal Holešinský. Zároveň si však nepostrážili unikajúceho Gabora, no Nitru opäť podržal spoľahlivý Honzík. “Barani” nepremenili presilovku o dvoch hráčov a v 58. minúte dal definitívu zápas piaty gól z hokejky Holešinského.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články