Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Traja hráči Slovenska majú istý štart na ZOH 2022: Ako to vyzerá s Chárom a ďalšími hokejistami NHL?

BRATISLAVA - Brankár Jaroslav Halák a obrancovia Andrej Sekera a Erik Černák budú reprezentovať Slovensko na hokejovom turnaji na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu. Prvé tri mená na súpiske oznámilo vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v piatok.
Zdroj: 40478
Zdieľajte:

Prezident zväzu a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan tak nasledoval ďalšie krajiny, ktoré zverejnili trojicu hráčov svojich tímov v predchádzajúcich dňoch. Účastníci olympijského turnaja oznamujú prvých troch hráčov s nominačnou istotou na základe požiadavky zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Do 15. októbra majú potom oznámiť širší zoznam 55 hráčov, z ktorého začiatkom januára budúceho roka vzíde konečná nominácia. Slováci sa predstavia v C-skupine spolu s Fínskom, Švédskom a Lotyšskom. V A-skupine nastúpia hráči USA, Kanady, Nemecka a pravdepodobne domácej Číny, v "béčku" zabojujú o postup Česi, Švajčiari, Dáni a reprezentanti Ruského olympijského výboru.

Prečítajte si aj

Slovensko oznámilo troch hráčov, ktorí majú isté miesto na ZOH 2022

"Toto sú traja hráči, s ktorými počítame. Nielen oni, ale aj ďalší slovenskí hráči z NHL budú tvoriť kostru nášho tímu na ZOH v Pekingu. Patria tam hráči ako Tomáš Tatar, Richard Pánik a dúfame, že aj Zdeno Chára. Počas sezóny to bude zvažovať, ale dúfame, že nakoniec sa vysloví pozitívne k olympijským hrám. Verím, že všetci naši reprezentanti v zámorí aj v Európe budú mať vydarenú sezónu a zostanú zdraví. Myslím si, že fanúšikovia sa môžu tešiť na kvalitné zápasy tých najlepších hráčov na svete pod piatimi kruhmi. Chceme poslať najsilnejší tím, aký môžeme," povedal pre hockeyslovakia.sk Šatan.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články