Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 zaujímavých masiek brankárov NHL

Top
Odkedy si Plante nasadil ako prvý masku na hlavu, stala sa z nich nepostrádateľná súčasť výstroje. Počas rokov sa však masky vyvýjali a postupne na nich pribúdali zaujímavé ornamenty.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V súčasnej sezóne sa zatiaľ v bránach klubov po celej Severnej Amerike vystriedalo 64 brankárov, každý s unikátnou maskou. My vám prinášame 5 najkrajších z nich.

5-Eddie Lack

Eddie Lack sa po búrlivom rozhodovaní Vancouveru medzi Luongom a Schneiderom nečakane stal brankárskou jedničkou. Svojou maskou prezentuje alternatívne logo svojho tímu, na maske môžme vidieť veľké písmeno V, v ktorej je vpísaný názov klubu.

4-Pekka Rinne

Keď ste členom prestížneho klubu svetovej špičky brankárov, musí mať aj kvalitný dizajn masky. Pekka sa už aj túto sezónu chytil dôležitej pozície vo svojom tíme a podáva skvelé výkony. Nebolo by prekvapením keby sa na konci tejto sezóny uchádzal o zisk Vezina Trophy.

3-Jonathan Quick

Pravdepodobne najlepší brankár svojej generácie, Jonathan Quick vyniká aj unikátnou brankárskou maskou. Môžete na nej vidieť motívy rytierskej prilby, čo je príznačné, keďže klub, ktorý reprezentuje má názov Kings.

2-Cam Talbot

Cam Talbot možno zatiaľ neohromil hokejový svet svojím brankárskym umením, no podľa masky si ho určite zapamätáte. Má na nej totiž zväčšenú filmovú klasiku krotiteľov duchov. Brankár Rangers je však na dobrej stope stať sa brankárskou jedničkou, no nie popri "kráľovi" Lundqvistovi.

1-Steve Mason

Do tejto sezóny vstúpil Mason zatiaľ podpriemerne, no jeho maska napraví náladu z pokazených štatistík snáď každému. Veď kto by nemal rád zombie apokalypsu, v ktorej vás naháňa nemŕtvy Claude Giroux, Scott Hartnell a Jakub Voráček?

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články