Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ďalšia z hviezd NHL možno nestihne úvod sezóny, ešte nebola na ľade

ARLINGTON - Zámorský hokejový klub Washington Capitals sa v úvode novej sezóny NHL bude možno musieť zaobísť bez svojho elitného centra Nicklasa Bäckströma.
Zdroj: 33629
Zdieľajte:

Švédsky útočník sa ešte nezotavil zo zranenia bedra, nehrá prípravné zápasy a zatiaľ sa ani nezapojil s tímom do tréningu na ľade. Capitals odštartujú sezónu 13. októbra proti New Yorku Rangers.

"Zatiaľ neviem, kedy sa vrátim na ľad. Veľmi by som chcel trénovať s chlapcami, no na druhej strane viem, že sa môžem vrátiť, až keď budem úplne v poriadku," povedal podľa nhl.com 33-ročný Bäckström, ktorý sa s týmto zranením trápil aj v minulej sezóne a vynechal preto jeden zápas. "Zlepšuje sa to, ale nechcem to uponáhľať," dodal. V tíme Capitals bojuje o miesto v zostave slovenský obranca Martin Fehérváry.

Prečítajte si aj

Martin Pospíšil odohral za Calgary ďalší úspešný zápas

Bäckström potvrdil, že ide o rovnané bedrové zranenie, pre ktoré absolvoval v máji 2015 artroskopickú operáciu a vynechal prvé tri zápasy sezóny 2015-16. Možnosť ďalšej operácie vylúčil. "Áno, je to na rovnakom mieste ako pred šiestimi rokmi. Musíme počúvať telo a pomaly sa posúvať. Verím, že budem čoskoro korčuľovať," pokračoval švédsky útočník, ktorý bol v minulej sezóne s 53 bodmi (15+38) v 55 zápasoch najproduktívnejším hráčom Capitals a celkovo 20. v NHL.

Bäckströma čaká už 15. sezóna v profilige a bude mu plynúť druhý rok z päťročného kontraktu v hodnote 46 miliónov dolárov (9,2 ročne), ktorý podpísal 14. januára 2020. Capitals ho draftovali v roku 2006 zo 4. miesta a v hlavnom meste USA strávil celú svoju doterajšiu kariéru NHL. V 1011 zápasoch základnej časti nazbieral 722 asistencií, čo je najviac zo všetkých hráčov NHL od sezóny 2007-08, keď v súťaži debutoval. So ziskom 980 bodov je za toto obdobie piaty za spoluhráčom Alexom Ovečkinom (1,122), centrom Pittsburghu Penguins Sidneym Crosbym (1103), útočníkom Chicaga Blackhawks Patrickom Kaneom (1,088) a centrom Penguins Jevgenijom Malkinom (1,019).

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články