Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice rozbehli spoluprácu s Miškovcom: Do HC prichádza na výpomoc obranca

KOŠICE - Americký hokejový obranca Kevin Wehrs vypomôže extraligovému tímu HC Košice. Kmeňový hráč klubu DVTK Jegesmedvék Miškovec, ktorý účinkuje v maďarsko-rumunskej Erste lige, by mal v Košiciach pôsobiť dva týždne, resp. 5 zápasov. Informoval o tom maďarský klub.
Zdroj: 40520
Zdieľajte:

Wehrs už má skúsenosti so slovenskou extraligou, ktorú si vyskúšal práve v drese Miškovca. Celkovo v nej doteraz odohral 54 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 9 gólov, 26 asistencií, 90 trestných minút a 23 mínusových bodov. V prebiehajúcej sezóne 2021/2022 nastúpil v Erste lige do 2 zápasov, v ktorých získal 3 body za asistencie.

Pozrite si aj

VIDEO Rasizmus v ukrajinskej lige: Doneck je pohoršený zo svojho hráča, vinník si sypal popol na hlavu

Klub z Miškovca uviedol, že Wehrsov angažmán v Košiciach je začiatkom úzkych väzieb medzi týmito klubmi. Spolupráca by mala zahŕňať oblasti na úrovni A-mužstiev, akadémií, mládeže a manažmentu. Kľúčovým prvkom má byť rozvoj hráčov. "Oba kluby majú už roky veľmi dobrý vzťah. Nie je tajomstvom náš zámer vrátiť sa späť do slovenského hokeja. Dá sa očakávať pohyb hráčov medzi oboma stranami, pričom prvý z nich Wehrs sa ku košickému tímu pripojí na dva týždne, počas ktorých by mal odohrať 5 zápasov.

Prečítajte si aj

Očkovanie hráčov v extralige: Štvorica tímov stopercentná, najhorší sú Liptáci

Sme si istí, že nás bude príkladne reprezentovať a svojou hrou pomôže košickému mužstvu. V niektorých prípadoch, napríklad pri vyššom počte zranených hráčov alebo nahustenom programe, k nám môžu prísť hráči z HC Košice," povedal prezident DVTK Jegesmedvék Miškovec István Egri pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Dvojica slovenských hokejistov skončila v prípravných kempoch NHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články