Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bláznivá tretina v nemeckej hokejovej lige! Padlo 8 gólov

Aj niektoré menej sledované hokejové súťaže niekedy prinášajú prekvapenia a zaujímavé výsledky. Jeden taký sa zrodil aj v zápase najvyššej nemeckej hokejovej súťaže medzi Schwenninger Wild Wings a EHC Wolfsburg Grizzly Adams.
Zdroj: laola1.tv
Zdieľajte:

Na prvý pohľad nie veľmi zaujímavý zápas medzi dvanástim a tretím tímom v tabuľke najvyššej nemeckej súťaže priniesol niečo nevídané. Domáci sa síce na radosť takmer 3500 fanúšikov dostali do vedenia už v 3. minúte zápasu gólom Dannera , no to ešte netušili, že je to ich prvý a posledný gól v zápase.

Milley totiž dokázal o pár sekúnd vyrovnať v presilovej hre na 1:1 a odštartoval gólovú smršť v prvej tretine! V 6. minúte využil ďalšiu presilovú hru Voakes a hostia šli po prvý krát do vedenia. Čo sa ale dialo potom, nie je často vídaným javom.

Domáci dostali šancu na vyrovnanie prostredníctvom presilovej hry. Namiesto vyrovnania však prišla pohroma. Domáci inkasovali nie raz, ale rovno dva krát. Najprv sa presadil Aubin, no najmä gól na 1:4, ktorý strelil Furchner stál zato. Ten napriahol z vlastnej obrannej tretiny a puk na prekvapenie všetkých skončil v domácej sieti.

To však v prvej tretine nebolo všetko! Wolfsburg využil ďalšie dve presilové hry. Na 1:5 zvyšoval Hambly a svoj druhý gól v zápase strelil Aubin. Aby toho nebolo málo, 16 sekúnd pred prvým klaksónom upravil skóre prvej tretiny na 1:7 Dzieduszycki. Domáci tak išli do kabíny z debaklom, aký sa len tak nevidí. A ak, tak určite nie po prvej tretine!

Diváci tak v prvej tretine videli viac gólov, ako zvyčajne padá v celom zápase. Gólové hody sa ale po prvej tretine zastavili a zápas sa už len dohrával. Hostia sa presadili ešte dva krát, na 1:8 zvyšoval Fauser a na konečných 1:9 upravil svojím tretím gólom Aubin

Takmer rekord!

Hostia sa v prvej tretine tešili až 7 krát! Chýbali im ale 2 góly na vyrovnanie rekordu, ktorý držia hokejisti Buffalo Sabres. Tí v roku 1981 strelili v jednej tretine 9 gólov pri výhre 14:4 proti Torontu Maple Leafs!

V tomto zápase kanadsko-americkej NHL padol aj ďalší rekord! Najviac gólov v jednej tretine strelených oboma tímami. K deviatim gólom Sabres pridali tri presné zásahy aj hráči Maple Leafs. Diváci tak videli v jednej tretine až 12 gólov, čo je v histórii najviac presných zásahov v jednej tretine!

Wild Wings - Wolfsburg 1:9 (1:7,0:1,0:1)

Góly: 3. Danner - 3. Milley, 6. Voakes, 8. Aubin, 9. Furchner, 12. Hamply, 15. Aubin, 20. Dzieduszycki, 27. Fauser, 58. Aubin

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články