Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majster zo Zvolena zvládol vstup do sezóny. Zuzin: Pre hráča je dôležitá psychická pohoda

ZVOLEN - Na zvolenskom zimnom štadióne sa v rámci prvého kola extraligy predstavil extraligový nováčik zo Spišskej Novej Vsi. Zvolen zvíťazil 5:2 a úspešne vkročil do nového ročníka.
Zdroj: 40458
Zdieľajte:

Pred úvodným vhadzovaním domáci slávnostne vyvesili vlajku, ktorá bude stále pripomínať majstrovský titul z minulej sezony. Do zápasu však lepšie vstúpili hostia, keď už v tretej minúte prekonal Rahma Tyczynski, ktorý sa tak stal autorom premiérového extraligového gólu Spišskej Novej Vsi.

Následne domáci prebrali iniciatívu a v 15. minúte vyrovnal Zuzin, keď prekvapil brankára Melicherčíka. Zvolenský útočník pokračuje vo výborných výkonoch z prípravy, keďže v nej zaznamenal sedem gólov. V prvom zápase sezóny sa Zuzinovi podarilo streliť hetrik, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu. Lepší štart si ani nemohol želať. "Pri treťom góle, ktorý som dával do prázdnej brány som rozmýšľal či ten puk nechám, alebo ho zastavím a dám ten tretí gól. Nakoniec sa mi to podarilo, vďaka celému tímu a vďaka našej formácii s Viedenským a Jedličkom. Rozumieme si a sme zohratí," pochvaľoval si spoluprácu so spoluhráčmi muž zápasu.

Práve krídelník prvej zvolenskej formácie je od prípravy rozdielovým hráčom HKM. "Neviem čím to je, ale pre hráča je veľmi dôležitá psychická pohoda, ktorú mám vďaka dôvere trénerov, spoluhráčov a celého vedenia," spokojne pokračoval Zuzin.

Asistent trénera HKM Andrej Kmeč po zápase taktiež vyjadril spokojnosť s víťazstvom v úvodnom zápase. "Prvý zápas sezóny je vždy veľmi dôležitý. Sme radi, že sme to zvládli a vyhrali sme. Zápas bol dlho o gól, ale v závere sme to zvládli a berieme tri body," hodnotil zápas tréner domácich.

V tretej obrannej dvojici HKM nastúpil po boku Branislava Kubku len 16-ročný Samuel Barcík, ktorý si tak odkrútil premiéru v extralige. "Pracujeme s mladými hráčmi a sme radi, že vyskočil nový nádejný hráč, ktorý má pred sebou svetlú budúcnosť, ak to zvládne. Dnešný zápas odohral veľmi dobre. Potrebuje sa učiť a zbierať skúsenosti, ale je pracovitý a šikovný, takže si myslím, že bude napredovať," uviedol na adresu mladého obrancu HKM Kmeč.

V drese hostí sa predstavil aj bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska Róbert Džugan, ktorý si pri úvodnom góle stretnutia pripísal asistenciu a v záverečnom dejstve sa dostal do samostatného úniku. Rahma v bráne Zvolena však neprekonal. "Úvodný gól nám pomohol, ale bolo vidieť, že hráme u majstra. Zvolen diktoval tempo hry. Za stavu 2:1 pre domácich sme mali nejaké vyložené šance, ale nepodarilo sa nám ich premeniť. Jednu veľkú šancu som zahodil aj ja. Mal som veľa času, ale nevyšlo to. V podobných situáciách musím zakončovať lepšie," konštatoval po zápase mladý útočník.

Tréner Spišiakov Miroslav Mosnár videl hlavný rozdiel v efektivite a rýchlosti. "Prvé dve tretiny sme boli jednoznačne pomalší a slabší v osobných súbojoch. V koncovke bol Zvolen efektívnejší. Hrali sme u majstra a bol tam vidieť rozdiel. My si ale nemôžeme vyberať, pretože všetky mužstvá budú silné. Musíme sa poučiť z chýb a pracovať ďalej," hodnotil úvodný zápas sezóny tréner extraligového nováčika.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články