Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ľupták prenáša povesť srdciara aj na Šariš, v Detve po ňom prebral štafetu syn

PREŠOV - Hokejový funkcionár Róbert Ľupták začína v najrýchlejšej kolektívnej hre pätnásty ročník. Doterajších štrnásť ťahal v Detve. Pod Poľanou sa pokúsi na neho nadviazať jeho syn Matej. Pred premiérou v treťom najväčšom meste má rešpekt, ale i očakávania.
Zdroj: 40445
Zdieľajte:

"Som rád, že do ligy môžeme vykročiť bez problémov. Moje poďakovanie patrí pani primátorke, pánovi županovi i poslancom mesta. Vďaka ním sa mohol zrekonštruovať prešovský stánok. Teraz sa už tešíme na novú sezónu. Chceme Prešovčanom robiť radosť," uviedol na piatkovom brífingu v priestoroch zimného štadióna prezident klubu Róbert Ľupták.

Prečítajte si aj

Prezident IIHF Fasel sa lúčil s funkciou: Nechýbalo slovenské trio majstrov sveta

Návrat prešovského hokeja na mapu, a to rovno extraligovú, bol terčom kritiky verejnosti, ale aj rôznych posmeškov. A to dokonca aj z radov domácich. Takmer 95% zostavy tvoria hokejisti Detvy. Iba malé percento je zložené z iných hokejistov. Do tejto skupiny patria Krasničan, Pulščák, Jokinen či Růžička. Obrovským menom je ruský brankár Nikita Bespalov. "Vždy si dávam veľké ciele. Tým minimálnym je prienik do play-off. Sínusoida sa strieda. Raz ste prvý, potom posledný. Dúfam, že bude fanúšik pri nás stáť bez ohľadu na výsledky," hovorí Ľupták v súvislosti s odhadovanými cieľmi v metropole Šariša, kde roky chodil v pozícii protivníka ešte z prvoligových dôb. Dnes už prvý muž prešovského klubu sa okrem postupu s Detvou do extraligy najčastejšie zviditeľňoval svojimi výstrelkami počas niektorých stretnutí. Jeho postava bola neraz stredobodom záujmu médií, no párkrát sa v ňom prebudilo svedomie a s časovým odstupom si uvedomil svoje konanie, za ktoré sa aj ospravedlnil.

Prečítajte si aj

FOTO Dresy HK Dukla Trenčín na sezónu 2021/22

"Ako ma už poznáte z Detvy, som srdciar a rovnako ním budem aj v Prešove," necharakterizoval doslova pojem srdciar. Ľuptákovi v rodnej Detve chýbala výrazná podpora v hokeji. Na východe sa mu podarilo získať na svoju stranu dlho vysnívaného generálneho sponzora, ktorým sa stala firma GROTTO, vyrábajúca bagety. "Máme pri sebe partnerov, ktorých umiestňujeme na ľadovú plochu a mantinely. Čím väčšia bude podpora subjektov, tým silnejší káder budem môcť vytvoriť. Chcem, aby hráči radi chodili do Prešova. Momentálne potrebujeme doplniť do tímu dvoch obrancov," doplnil Ľupták. Už aj tréner Bokroš po pohárovom postupe do semifinále vyslovil požiadavku, žeby privítal ešte duo bezcharakterných hráčov do defenzívy. Zmenilo sa niečo v tomto smere? "Sme v riešení s cudzincami. Uvidíme, keď sa to uzavrie." Ak by mal porovnať zázemia doma a medzi "koňarmi", čo mu z toho vychádza? "Je to diametrálne odlišné. Znova si však dovolím podotknúť, že úpravy štadiónov by nemali byť na ramenách miest, ale štátu. Okrem extraligových klubov máme aj prvoligové. Štátu by malo záležať na tom, ako to všade vyzerá," pripomenul "najvyšším" otázku nutnosti budovania infraštruktúry Róbert Ľupták.

Prečítajte si aj

FOTO Dresy Prešova v sezóne 2021/22

Pri svojom nástupe do Prešova v priebehu júna informoval, že Detvu postaví na nohy, hoci si je vedomý faktu, že musí padnúť o dve ligy nižšie. Táto ambícia sa naplnila. "Medvede" sú týždeň od štartu v druhej lige a ich dresy zapotila aj šestka Prešovčanov v rámci striedavých štartov v prípravných stretnutiach. "Nenechal som ich v štichu. Môj odchod som všetkým vysvetlil a myslím si, že to pochopili. Samozrejme, stále sa nájdu určití jednotlivci, ktorí majú iný názor. Taktovky po mne sa ujal môj syn a robíme všetko pre to, aby klub postúpil do TIPOS SHL, pretože chceme v Detve vytvoriť našu farmu. Do iného mesta už nemienim ťahať hokej. Mojou vyhliadkou je byť v Prešove a tu raz zodvihnúť nad hlavu majstrovský pohár," sebavedomo pridal bodku za dialógom Ľupták.

Prečítajte si aj

Malkin vypadol zo zostavy Pittsburghu na dlhé obdobie
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články