Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomáš Záborský skončil v národnom drese!

Slovenský hokejový krídelník Tomáš Záborský, ktorý aktuálne pôsobí vo fínskom HIFK Helsinki, sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

26- ročný útočník vyvolal v hokejovom svete polemiku už počas minulého týždňa, kedy sa rozhodol ospravedlniť z úvodnej reprezentačnej akcie aktuálneho súťažného ročníka. Svoju absenciu odôvodnil klubovými povinnosťami v hokejovej Lige Majstrov.

O niekoľko dní neskôr však účastník MS 2013 a tohtoročnej olympiády v Soči doslova šokoval, pretože sa rozhodol viac nenastúpiť v drese s dvojkrížom na hrudi.

Šikovný krídelník odôvodnil svoje rozhodnutie takto: "Chcel by som oznámiť ukončenie reprezentačnej kariéry. Je mi to ľúto, že som doteraz nedokázal svojimi výkonmi, štatistickými výsledkami v juniorských a teraz seniorských súťažiach vo Fínsku či predtým v KHL a zodpovedným prístupom k hokeju presvedčiť funkcionárov pri reprezentácii a v neposlednom rade fanúšikov hokeja, že patrím k stabilným hráčom v národnom mužstve," uvádza Záborský vo svojom oficiálnom vyhlásení pre Nový čas a dodáva:

"Neustále čelím kritike zo strany funkcionárov a aj fanúšikov, že sa zámerne vyhýbam účasti na zrazoch rôznymi výhovorkami, ako je zranenie či povinnosti v klube. Všetko má svoje objektívne príčiny, ktoré nikto mne neakceptuje. V minulosti som sa zúčastňoval na prípravných zápasoch, podával som výborné výsledky, ale aj napriek tomu som sa nezmestil do reprezentačnej zostavy. Ako hráč mám záväzky voči svojmu klubu, povinnosť byť zdravotne fit. Chcem hrať hokej, lebo ma baví, a nie neustále počúvať, že som nevďačný, arogantný a odmietam reprezentovať Slovensko."

Zúčastnil sa MS do 20 rokov 2007. V apríli 2010 ho vtedajší tréner reprezentácie Glen Hanlon pozval na sústredenie reprezentačného A-tímu . Počas tohoto sústredenia odohral svoje prvé dva reprezentačné zápasy v seniorskej kategórii proti Česku. V prvom zápase strelil oba góly Slovenska.

Jeho prvým významným podujatím v seniorskej kategórii sú MS 2013. Slovensko sa prebojovalo do štvrťfinále, Záborský v základnej skupine strelil 4 góly. Zatiaľ v reprezentácii odohral 21 zápasov, strelil 8 gólov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, nový čas

Diskusia

Podobné články