Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bude na ZOH viac hokejových disciplín? V hre je napríklad hra 3 na 3

KODAŇ - Kandidát na prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Henrik Bach-Nielsen navrhol zvýšiť počet hokejových disciplín na zimných olympijských hrách.
Zdroj: 39583
Zdieľajte:

"Ostatné medzinárodné federácie vyvinuli pre olympiádu viac disciplín, stále niečo inovujú. V hokeji máme dlhé roky iba jeden turnaj mužov a žien. Zlatá medaila v ľadovom hokeji je jednou z najťažšie dostupných trofejí, turnaj sa týka iba 12 najlepších krajín, ktoré sa tam dostanú. Navrhujem, aby sme priniesli nové nápady a inšpirovali sa príkladom iných federácií, pokiaľ ide o zvýšenie počtu disciplín, na to by som sa chcel zamerať," uviedol pre portál insidethegames.biz.

Prečítajte si aj

V KHL sa prepisovala história

Bach-Nielsen povedal, že súčasťou hokeja na ZOH by mohol byť turnaj 3 na 3, zápasy miešaných tímov, či súťaže zručností. "Ak by sme našli riešenie s viacerými disciplínami, myslím si, že mnohé krajiny by si mohli splniť sen o účasti na olympiáde," povedal dánsky funkcionár a dodal: "Na olympiáde je napríklad plážový volejbal alebo basketbal 3 na 3 a v Tokiu sa objavilo lezectvo. Myslím si teda, že aj hokej sa môže vyvíjať aj v rámci olympijského hnutia."

Prezidentské voľby IIHF sa budú konať na kongrese v Petrohrade 25. septembra. Švajčiar Rene Fasel viedol organizáciu od roku 1994, ale z úradu odíde v septembri. Kandidáti na jeho miesto sú Nemec Franz Reindl, Čech Petr Břiza, Francúz Luc Tardiff, Bielorus Sergej Gončarov a Bach-Nielsen.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články