Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najväčších posíl Seattlu Kraken

SEATTLE - Nový klub v NHL si nedávno v rozširovacom drafte vybral 30 hráčov, avšak nie so všetkými podpíše kontrakty. Vybrali sme päť najväčších posíl 32. klubu profiligy, ktorí už majú zmluvy.
Zdroj: 40165
Zdieľajte:

Philipp Grubauer

Nemecký brankár bol niekoľko sezón dvojkou vo Washingtone Capitals, hovorilo sa o ňom ako o najlepšom náhradníkovi NHL. V roku 2018 tak využil možnosť zmeniť pôsobisko a posilnil Colorado Avalanche, kde vydržal tri sezóny. S tímom z Denveru mal vysoké ambície, do finálnych bojov o Stanley Cup sa ale nedostal. V predošlom ročníku vychytal 30 výhier v 40 zápasoch, priemerne inkasoval iba 1,95 gólu na zápas. Očakáva, že bude jednotkou Kraken, no aj druhý brankár Chris Driedger, ktorý prišiel z Floridy, ukázal svoju kvalitu.

Prečítajte si aj

Dlhoročný obranca klubov NHL sa vracia na univerzitu, aby trénoval a dokončil si štúdium

Mark Giordano

Ak sa nič nečakané nestane, tak skúsený kanadský obranca bude prvým kapitánom nováčika NHL. 37-ročný bek túto pozíciu zastával osem rokov v Calgary Flames, kde celkovo strávil pätnásť sezón. Ešte rok má platný kontrakt na 6,75 milióna dolárov. Zaujímavé je, že nikdy nebol draftovaný a na začiatku kariéry dokonca odohral rok v ruskej lige za Dynamo Moskva. Najlepšia sezóna kariéry bola 2018/19, podarilo sa mu nazbierať až 74 kanadských bodov. Počas kariéry získal aj Norris trophy pre najlepšieho obrancu NHL.

Vince Dunn

Stále mladý iba 24-ročný obranca má pred sebou žiarivú budúcnosť. Aspoň tak mu je to predpokladané. Svoje kvality už ukázal v St. Louis Blues, odkiaľ prichádza. Odohral tam štyri roky, vyhral aj Stanley Cup. Zmluva na štyri milióny mu platí najbližšie dve sezóny. Spoločne s Giordanom, Larssonom či Oleksiakom by mal patriť do prvých dvoch obranných párov "krakenov".

Jaden Schwartz

Aj skúsený útočník prišiel zo St. Louis, no nie cez rozširovací draft, ale ako voľný hráč. 29-ročné ľavé krídlo prvýkrát v kariére mení v NHL dres. Za "Bluesmanov" odohral celkovo 648 zápasov počas desiatich sezón. Priemerne získava 0,7 bodu na stretnutie. V roku 2019 sa tešil zo Stanley Cupu, na konte má napríklad aj medaily z MSJ. Podpísal zmluvu do konca sezóny 2025/26 na 5,5 milióna dolárov ročne.

Yanni Gourde

Na začiatku nového ročníka bude chýbať, keďže je aktuálne zranený, ale keď sa vráti, tak bude rozhodne patriť medzi najväčšie opory. Prichádza z Tampy Bay, čiže v ostatných dvoch rokoch sa tešil z dvoch Stanleyho pohárov. 29-ročný nikdy nedraftovaný hráč sa dostal do NHL cez AHL a ECHL a od štartu ročníka 2017/18 bol pevnou súčasťou "bleskov", kde mu patrilo miesto v druhom či treťom útoku. Hneď v jeho prvej kompletnej sezóne získal 64 bodov. Celkovo má na konte cez 200 kanadských bodov v 379 stretnutiach. Kontrakt na 5,2 milióna dolárov mu končí po sezóne 2024/25.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články