Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Banskej Bystrice prichádza ruský útočník, ktorý si zahral NHL a bol draftovaný v prvom kole

BANSKÁ BYSTRICA - Zaujímavú posilu získal HC ´05 Banská Bystrica, kde prichádza ruský útočník Nikita Scherbak.
Zdroj: 40337
Zdieľajte:

25-ročný odohral 37 zápasoch v NHL, v ktorých strelil šesť gólov a pridal dve asistencie. Od roku 2016 do 2019 obliekal dresy Montréalu Canadiens a Los Angeles Kings. V AHL celkovo absolvoval rovných dvesto stretnutí (38+85). Skúsenosti má takisto z KHL. Počas sezóny 2019/20 nastupoval za Avangard Omsk a Traktor Čeljabinsk.

Prečítajte si aj

VV SZĽH rozhodol o postupe a zostupe v seniorských ligách

Rodák z Moskvy bol v roku 2014 draftovaný Montrealom už v prvom kole z celkového 26. miesta. Rusko opustil ako 17-ročný, pred vstupom do seniorského hokeja dva roky hrával poprednú juniorskú WHL. Ako nováčik v nej získal 78 bodov (28+50).

"Ako sa sezóna blíži k začiatku, tak sme sa snažili ešte zvýšiť konkurenciu v mužstve a hľadali sme posilu na pozíciu krídla. Nikita riešil možnosti v Severnej Amerike, ale keďže s 200 zápasmi v AHL je považovaný za veterána, tak mal sťaženú pozíciu. Využili sme preto túto možnosť. Ide o známe meno v hokejovom prostredí, veľa si od neho sľubujeme a sme radi, že si vybral práve Banskú Bystricu na pokračovanie kariéry a otvorenia si cesty v Európe," povedal pre klubový web Július Koval, športový manažér HC ´05 Banská Bystrica.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články