Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

DK IIHF tvrdo potrestala prezidenta bieloruského zväzu: Podozrenie z účasti na vražde!

ZÜRICH - Disciplinárna komisia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) udelila päťročný dištanc prezidentovi Bieloruskej hokejovej asociácie (BIHA) Dmitrijovi Baskovovi za porušenie etického kódexu. IIHF zverejnila trest v stredu na svojej oficiálnej webstránke.
Zdroj: 40331
Zdieľajte:

Disciplinárka suspendovala Baskova po osemmesačnom vyšetrovaní. Opiera sa o viaceré dôkazy, podľa ktorých sa šéf BIHA snažil priamo ovplyvniť ostatné osoby, aby podporili bieloruskú vládu a vyhrážal sa a diskriminoval bieloruských športovcov pre ich politické názory. Tým porušil pravidlo 1.2.2.1 etického kódexu IIHF.

Prečítajte si aj

Kolenič už nie je hráčom HKM Zvolen, vyhliadol si ho šampión zo Škandinávie

Podľa disciplinárnej komisie Baskov zneužil svoju pozíciu hokejového reprezentanta, aby podporil súčasného prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka, čím porušil článok päť Olympijskej charty, v spojení s článkom 2.1 disciplinárnych predpisov IIHF a pravidlo 1.2.2.4 etického kódexu IIHF.

Prečítajte si aj

Rumuni získali veľkú ofenzívnu postavu s minulosťou vo Zvolene

V novembri 2020 IIHF informovala bieloruský zväz ako i Baskova, že začala vyšetrovať jeho údajnú účasť v incidente, ktorý vyústil do vraždy bieloruského občana Ramana Bandarenku. IIHF zriadila investigatívny tím, ktorý mal preskúmať obvinenia. Tím po posúdení medializovaných správ, audio nahrávok a fotografií došiel k záveru, že sa nedá vylúčiť, že Baskov bol prítomný pri incidente, nedokázal však nájsť dôkaz, ktorý by priamo usvedčil šéfa BIHA z aktívneho zapojenia sa do útoku na Bandarenku.

Prečítajte si aj

Martin testuje legionára z Ruska, ktorého uvoľnili Topoľčany po prvom zápase

Disciplinárka IIHF vylúčila Baskova zo všetkých národných i medzinárodných hokejových aktivít v období od 10. septembra 2021 do 9. septembra 2026.

Prečítajte si aj

Slovenský pohár je kompletný, v prvom súboji stratila Žilina body so Spišiakmi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články