Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Buček sa hľadá, Tvrdoň má pohodu, v Nitre visí otáznik nad letnou posilou

NITRA - Hokejisti extraligového klubu HK Nitra sa vrátili z Rakúska, kde absolvovali dve stretnutia.
Zdroj: 39086
Zdieľajte:

Súpermi Nitry boli Graz a Villach. V prvom prípade vyhrali 2:1 a následne prehrali rovnakým výsledkom, ale po predĺžení. „Bolo poznať, že sú to súperi s iným štýlom hry. Aj keď Graz hral veľmi technicky, bolo tam cítiť vplyv švédskeho trénera. Zahrali si proti nám veľa presiloviek, ktoré sme dobre zvládli. V oboch zápasoch nám podali veľmi dobré výkony brankári.

Prečítajte si aj

Tím NHL pozval do kempu mladého slovenského reprezentanta!

Či už David Honzík v Grazi, alebo Matt O'Connor vo Villachu. Mrzí ma, že v prvom zápase v Grazi boli prázdne tribúny, ten mentálny stres z divákov potrebujeme do hráčov znova dostať, aby si na to po čase opäť navykli. Vo Villachu bola, naopak, návšteva celkom pekná," zhodnotil výkony tímu v Rakúsku tréner Antonín Stavjaňa, v dialógu pre oficiálnu stránku. "Corgoni" už neraz zvýraznili, že sa boria s užším tímom. Z poslednej sezóny zotrvali pod Zoborom hráči ako Hrnka, Holešinský či Tvrdoň, na ktorých by malo byť postavené mužstvo v novom ročníku.

Prečítajte si aj

FOTO Halák ukázal svoje nové betóny, ktoré bude nosiť vo Vancouveri

„Je vidieť, že má pohodu. Spojenie s Tomášom Hrnkom im dobre funguje. Momentálne je skôr otázka, kto tretí k nim zapadne najlepšie. Najčastejšie tam hrá Robo Varga, ale už sme skúšali aj Ondreja Molnára, toho aj v presilovke. Vo finále uvidíme, či tam náhodou nepôjde niekto úplne nový. Ak sa tak stane, bude sa musieť prispôsobiť tejto dvojici," uviedol v súvislosti s formou Tvrdoňa i hľadaním optimálneho zloženia formácií. Nitra by sa chcela po dvoch rokoch spoliehať aj na Samuela Bučeka. Jeho výkonnosť ale momentálne nie je na požadovanej úrovni. Stavjaňa má na to jedno odôvodnenie.

Prečítajte si aj

V NHL kvôli očkovaniu končí prvý tréner

„Všetci by sme chceli, aby bol znova bodovou mašinou. Ale je tam vidieť výpadok. Žiadny strelec bez pohody nefunguje ako stroj. Teraz síce nemá takú pohodu, ale máme veľa priestoru na to, aby sme si ho ešte pripravili. On je tiež o rok, dva skúsenejší a musí sa popasovať s tlakom na seba. Verím, že jeho góly prídu," objasnil Bučekovu situáciu skúsený kouč z Česka. Svoje miesto v nitrianskom menoslove by si mohol zastať 20-ročný mladík z Martina Martin Volko. Ľavý krídelník však do tejto doby toho veľa nenahral.

Prečítajte si aj

Montreal nevyrovnal offer sheet a pustil Kotkaniemiho do Caroliny, získal však hviezdu Arizony

„Nemôže trénovať naplno, takže je tam otáznik. Uvidíme, či stihne ostrý štart ligy. Verím, že keď bude tím doplnený o nejaké meno, vznikne nám v útoku i v obrane vyššia konkurencia. Hráči vždy spozornejú, keď pocítia tlak na svoje miesto. Chceme mať takú silu, aby sa pri výpadku jedného-dvoch hráčov nestalo, že sa nám zrúti celý systém. Už sa o tom veľa hovorí s vedením klubu. Pokiaľ dôjde k tomu, behom desiatich dní by si to malo viac sadať," dodal pri opomenutí jednej z letných posíl Antonín Stavjaňa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články