Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

USA má trénera na ZOH v Pekingu, na striedačku sa postaví skúsená persona

WASHINGTON - Hokejistov USA povedie na ZOH v Pekingu (4.– 20. februára 2022) tréner Mike Sullivan. Jeho asistentmi budú Todd Reirden, John Hynes, David Quinn a Ryan Miller, ktorý bude mať na starosti brankárov. V pozícii generálneho manažéra Američanov bude pôsobiť Stan Bowman, jeho asistent bude Bill Guerin.
Zdroj: 38376
Zdieľajte:

Pre 53-ročného Sullivana pôjde o druhú skúsenosť s medzinárodným hokejom v pozícii hlavného trénera. USA viedol na MS 2007, kde jeho tím vypadol vo štvrťfinále. Na ZOH v Turíne bol asistent Petra Lavioletteho, keď Američania stroskotali v semifinále proti Fínsku. Na striedačke USA stál aj na MS 2008, vtedy bol asistent Johna Tortorellu. S rovnakým trénerom spolupracoval aj na Svetovom pohári v roku 2016, na ktorom Američania skončili už po základnej skupine, v ktorej prehrali všetky tri zápasy.

Prečítajte si aj

Nováčik z Brezna angažoval niekdajšieho kouča viacerých extraligových klubov

Bývalý útočník Sullivan, ktorý v NHL odohral 743 zápasov, trénersky pôsobí od roku 2002. Po zastávkach v Bostone, Tampe Bay, New Yorku Rangers, Vancouveri a Chicagu sa v roku 2015 usadil v Pittsburghu. V rokoch 2016 a 2017 doviedol Penguins k zisku Stanleyho pohára. Tím USA obsadil na ZOH 2018 v Pjongčangu, na ktorých neštartovali hráči z NHL, 7. miesto. Pri predošlej účasti hráčov z najprestížnejšej súťaže v roku 2014 v Soči skončili Američania na 4. mieste. Na zatiaľ poslednú olympijskú medailu dosiahli v roku 2010, keď získali striebro po finálovej prehre s Kanadou.

Prečítajte si aj

Reprezentant Česka s novou trojročnou zmluvou v NHL, 6-ročný kontrakt podpísali v Ottawe
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články