Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Je rozhodnuté v otázke účasti hokejistov z NHL na ZOH 2022 v Pekingu

NEW YORK - Zámorská hokejová NHL uvoľní svojich hráčov na ZOH v Pekingu (4. - 20. februára 2022). Správu priniesla agentúra AP, neskôr o tom informoval aj oficiálny webový portál ligy.
Zdroj: 40295
Zdieľajte:

Hráčska asociácia (NHLPA) v piatok oznámila, že dosiahla dohodu s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF). Liga potvrdila prestávku v rozvrhu základnej časti s cieľom prispôsobiť účasť hráčov na zimných olympijských hrách. Bude to prvá olympiáda pre hráčov NHL od roku 2014 v Soči. "Chápeme, ako vášnivo hráči z NHL reprezentujú svoje krajiny. Sme veľmi radi, že sme mohli uzavrieť dohody, ktoré im umožnia zúčastniť sa a porovnať sa s najlepšími na olympijskej scéne," povedal pre nhl.com zástupca komisára NHL Bill Daly.

Prečítajte si aj

René Vydarený mieri do štvrtej ligy, český klub siahol aj po majstrovi sveta

NHL môže od dohody odstúpiť v prípade, že sa podmienky a vývoj s COVID-om 19 nebudú vyvíjať priaznivo a pre hráčov z ligy bude situácia nebezpečná. "Reprezentovať svoju krajinu na olympiáde je pre hráčov dôležité, aj v týchto neistých časoch. Hráči sa tešia na to, že si na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu oblečú hokejový dres a budú bojovať o zlatú medailu," uviedol generálny poradca NHLPA Don Zavelo.

Prečítajte si aj

HC Slovan po deviatich rokoch dáva šancu majstrovi Slovenska

NHL uvoľnila hráčov na ZOH v rokoch 1998-2014, ale do Pjongčangu v roku 2018 už nie. „Viem, že môžem hovoriť za hokejových fanúšikov z celého sveta, keď hovorím, že rozhodnutie privítať najlepší olympijský hokej na olympiáde vítame. Viedli sme mnoho konštruktívnych diskusií a vynaložili sme veľa úsilia, aby sa to stalo v rámci času, ktorý sme si stanovili. Chcem poďakovať všetkým zúčastneným stranám za podporu a odhodlanie," povedal prezident IIHF Rene Fasel.

Pozrite si aj

VIDEO Bakoš vytrel zrak protihráčovi a pohodlne skóroval

Na olympijskom turnaji bude štartovať 12 krajín, ktoré sú zaradené do troch skupín. Osem najlepších krajín podľa svetového rebríčka IIHF malo účasť istú - Kanada, Rusko, Fínsko, Švédsko, Česko, USA, Nemecko a Švajčiarsko, k nim sa pridala domáca Čína. Tri tímy si vybojovali účasť v účasť v kvalifikácii. Okrem Slovenska sa v Pekingu predstaví aj Dánsko a Lotyšsko.

Prečítajte si aj

Olomouc priniesol presné správy o brankárovi Konrádovi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články