Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prešov čaká Bespalova a volá po obrancoch, Bokroš komentoval stretnutie so Shollom

POPRAD - 74. ročník Tatranského pohára v Poprade vstupuje v nedeľu do záverečného dňa. Waleský Cardiff v hodine dvanástej nahradil slovenský Liptovský Mikuláš. Zápasy na druhom najstaršom európskom turnaji odohrali aj Spišská Nová Ves s Prešovom. Táto dvojica sa stretne od 11. hodiny v priamom súboji o piate miesto.
Zdroj: 40170
Zdieľajte:

Prešovčania mali česť otvárať prestížny turnaj pod Tatrami. Proti sebe mali ďalšieho nováčika, avšak z Ice Hockey League, kde pôsobí Bratislava Capitals - HC Val Pusteria. Taliani extraligového zástupcu prevýšili vo všetkých herných činnostiach. Brankár Roman Petrík päťkrát vyťahoval puk zo svojej siete.

Prečítajte si aj

Parks má po odchode zo Slovana nový klub, ide bojovať o NHL

"Výsledok ma vôbec neprekvapil. Keď som videl ich herný prejav, povedal som si, že nemôže byť reč o Talianoch. V tíme majú deväť legionárov, čo bolo citeľné. Pri niektorých menách som zbystril pozornosť. Nakoniec sa to potvrdilo na ľade. Val Pusteria jednoznačne a zaslúžene zobrala všetky body," hodnotil úvodný duel na turnaji po zaváhaní 1:5 v pozícii prešovského trénera Ernest Bokroš. Druhou prekážkou Šarišanov bol poľský Krakov. Sedemnásobný šampión Poľska, ktorý predovšetkým stavil na českých hráčov. Východniari dva razy vyhrávali o dva góly, no aj tak neutiekli rozuzleniu v nájazdoch po chybe obrancu Kaščáka, ktorú vytrestal Ježek.

Prečítajte si aj

Nuutinen je zranený, Michalovciam bude chýbať pol roka

"V niektorých formáciách som urobil zmeny. Po troch zápasoch zastávam názor, že to stále nie je ideálne. Musí sa zlepšiť organizácia hry v zadných radoch. Nehráme systémovo, ale na náhodu. Obrana je slabšia ako útok. Chalani vzadu sa musia naučiť zjednodušiť hru," vracia k jedinému víťazstvu 5:4 po nájazdoch lodivod Prešova. "Z môjho pohľadu nás najviac tlačí topánka v defenzíve. Každý má na to svoj názor, ale určite potrebujeme aspoň dvoch skúsených obrancov, ktorí dokážu najmä v presilovkách zamútiť vodu. V našom mužstve je ešte veľa práce," otvorene priznáva Bokroš.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš zdolal Spišskú Novú Ves, Prešov vyhral nad Krakovom

Prezidentovi klubu Róbertovi Ľuptákovi sa po sťahovaní spod Poľany na Šariš nepodarilo zobrať so sebou úplne všetkých hokejistov z minulého ročníka. Najlepšieho strelca vlaňajška Charbonneauho však zlákal na východ. V príprave sa zatiaľ javí ako jeho najideálnejší partner krajan Brett Welychka. S Pusteriou tvorili prvú formáciu. "Pred zápasom s Krakovom som ich rozdelil. Taký útok by nám mal zabezpečiť produktivitu, no myslím si, že aj oni ešte potrebujú nejaký čas. Samozrejme, nebudeme sa vyhovárať na zápasový program," podotkol Bokroš na margo kanadského dua v kádri. Prešovský dres si dodnes neobliekal ruský brankár Nikita Bespalov, pod ktorého angažmán v treťom najväčšom meste sa podpísal aj bývalý reprezentačný gólman Július Hudáček, keďže sa o nich tri roky opierali hokejisti Spartaka Moskva. Najzvučnejší jednotlivec "koňarov" momentálne rieši potrebné víza na pricestovanie z rodnej krajiny.

Prečítajte si aj

Zvolen získal bývalého hráča Nitry

"Čakáme, kým príde. Sám som zvedavý, akú prinesie kvalitu a či bude konkurencieschopný Petríkovi. Ešte to neviem vyhodnotiť," prekvapujúco reagoval bronzový medailista MS U20 spred šiestich rokov. Bokroš, ale aj časť bývalých Detvanov sa stretli v Poprade s americkým brankárom Tomasom Shollom, ktorý dnes patrí talianskemu klubu z Pusterie. Každý si dobre spomína na zimnú udalosť, keď sa svojvoľne zbalil a Detvu nechal doslova v štichu. Pri tom o svojom konaní neinformoval nikoho z kompetentných. Jeho túžbou bolo zabojovať o miesto v Dallase Stars, ale čakal na to márne.

Prečítajte si aj

Demek ide do Edmontonu začiatkom septembra, s Vegas je v kontakte

"Išiel som za ním a ešte raz som sa mu poďakoval za odvedenú prácu v minulom ročníku. Upozornil som ho na to, že pokiaľ nebude nikde zmluvne viazaný, u mňa má dvere otvorené. Takí hráči ako on, majú mimo Slovenska podmienky, o ktorých môžeme snívať. Radšej si vyberú Taliansko a iné destinácie," dodal pre hokejovysvet.sk Ernest Bokroš.

Prečítajte si aj

VIDEO Seattle podpísal štvrtého brankára
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články