Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, Dudáš hromžil na prípravu a podpichol krajana

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Nováčik extraligy zo Spišskej Novej Vsi neúspešne vkročil do maratónu prípravných duelov. Na domácom ľade hostil silný poľský Krakov a podľahol mu 1:2. V radoch Poliakov sa skrývajú tri známe mená, ktoré sa svojho času preháňali po slovenských ľadoch - Jiří Gula, Aleš Ježek a Martin Dudáš. Posledný menovaný 34-ročný nekompromisný obranca delovkou od modrej čiary rozhodol o výhre Cracovie päťdesiat sekúnd pred koncom záverečného dejstva.
Zdroj: 40136
Zdieľajte:

"Máme toho dosť," uviedol k druhej fáze letnej prípravy pred novou sezónou 2021/22 Martin Dudáš pre hokejovysvet.sk. "Ako sa však hovorí, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Tréner nám nič neodpúšťa. Okrem toho sme na Spiš cestovali dlhšie kvôli dopravnej nehode, takže bolo to o to ťažšie. Ide iba o prípravu, ale víťazstvo nás môže posilniť po morálnej stránke pred ďalšou tvrdou drinou," hovorí Dudáš, ktorý sa ako kapitán pričinil o druhý puk za spišskonovoveským brankárom Filipom Surákom. Ten dosiahol v čase 59:10.

Prečítajte si aj

Salzburg deklasoval Košice a získal bronz

"Musím povedať, že ľad bol v katastrofálnom stave. Avšak súperov brankár bol šikovný a dokázal chytať strely aj hore, aj nad betón. Napokon som sa rozhodol, že to skúsim vypáliť po ľade. Chvalabohu, že to týmto spôsobom vyšlo," odfúkol si vyčerpaný Dudáš. Ako naklonil misky váh na stranu Krakova, v nasledujúcej pol minúte na neho ukázali rozhodcovia a posadili ho na trestnú lavicu za faul. Spišská Nová Ves ale v tejto krátkej početnej výhode nedokázala permanentne zovrieť Poliakov v ich tretine a hroziť im nepríjemnými pokusmi.

Prečítajte si aj

Veľké ruské meno si prvý raz v kariére vyskúša pôsobenie vo Švédsku

"Myslím si, že v tomto prípade išlo o nedorozumenie a nesprávne určenie vylúčeného hráča. Nešlo ale o nič vážne. Nie je potrebné sa k tomu vracať. Určite aj Spišiaci sú v plnej záťaži, a tak sa nejaké fauly vyskytli aj na ich strane. Počas sezóny ich budem sledovať a držať im palce," adresoval milý odkaz extraligovému nováčikovi český hokejista, známy z účinkovania u nás v Banskej Bystrici, Trenčíne a Košiciach. Puto medzi Krakovom a Dudášom je pomerne silné. Ako dôkaz poslúžia poľské tituly z rokov 2009 a 2013. Ostravský rodák teda veľmi dobre vedel, kam mieri do jednom roku odohranom vo Vsetíne.

Prečítajte si aj

Klub KHL angažoval na post asistenta trénera manažéra zo Slovenska

"Pre mňa je to otázka klubizmu. V Krakove sa mi veľmi páči a mám rád mesto. Poľsko bola jediná dobrá voľba, ako byť čo najbližšie k domovu," chváli si pôsobisko pri našich severných susedov. Ako bonus je to, že kabínu zdieľa aj s dvojicou krajanov Ježek - Gula. Žitie v zahraničí by malo byť jednoduchšie. "Už sme o niečo starší. Aleš Ježek je ale väčší blázon ako ja. Ešte nevieme, ako sa nám bude dariť, pretože sme proti Spišskej Novej Vsi nehrali v kompletnej zostave. V novej sezóne máme najvyššie ambície a nemáme sa za čo schovávať. V lige to treba poriadne rozbaliť a budeme na tom pracovať," s poriadnou dávkou istoty i želania doplnil pre hokejovysvet.sk Martin Dudáš.

Prečítajte si aj

Prepustený obranca Popradu skončil s hokejom a začína kariéru trénera
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články