Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan doma padol s najslabším tímom súťaže, postarali sa o to Slováci

KHL
Slovan vôbec po prvý krát v aktuálnom súťažnom ročníku nastúpil na druhý zápas v priebehu 24 hodín. Včerajšiu prehru s Novosibirskom sa však Belasým, ktorým chýbal Tomáš Starosta i Ladislav Nagy, odčiniť v stretnutí s Chabarovskom nepodarilo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan vstúpil do zápasu veľmi aktívne, čo mu mohlo priniesť zaslúžené ovocie na konci štvrtej minúty, no proti bola pravá žŕdka Muryginovej svätyne, ktorú opečiatkoval tvrdou strelou Tomáš Netík. O niekoľko desiatok sekúnd sa podarilo hokejistom Amuru usadiť v obrannej tretine Belasých a hneď z prvej strele hostí na bránu, ktorú vyslal Jesse Niinimäki, Jaroslav Janus kapituloval. Nasledujúce minúty, čo sa týka nebezpečných zakončení, patrili Chabarovsku, no ako so strelami Rjazanceva, tak aj so zakončením bývalého Slovanistu Michela Miklíka si Janus, ktorý dnes dostal prednosť pred Johanom Backlundom, dokázal poradiť. V samom závere úvodnej časti hry Slovan dostal možnosť zahrať si v početnej prevahe, ktorá sa po hákovaní Tarasova zmenila na presilovku 5 proti 3, no Slovnaft aréne sa do zaznenia klaksónu vyrovnania nedočkala.

Nielenže bratislavský celok nevyužil na začiatku druhej tretiny ešte dohrávanú presilovú hru, no vzápätí sa po faule Surového Slovan musel brániť početnej výhode súpera. Počas nej dobre napádal v útočnom pásme Michal Vondrka, no podľa arbitrov si pomáhal nedovolenými prostriedkami a Belasí tak boli po prísnom vylúčení poslaní do trojice. V momente, kedy bol na ľad pripravený naskočiť už i Vondrka, sa puk odrazil spoza zadného mantinelu do priestoru kruhov k Michelovi Miklíkovi, ktorý sa vo vyloženej šanci nepomýlil a svojich bývalých spoluhráčov presnou koncovkou zarmútil. Slovan po tomto momente v ofenzíve výrazne pridal, no zo svojho veľkého tlaku dokázal proti konsolidovanej a mimoriadne nepríjemnej obrane tabuľkovo najhoršie postaveného tímu celej súťaže vybojovať len presilovú hru. Tú síce domáci využiť nedokázali, no z gólu sa mohli tešiť v 34. minúte, počas ktorej sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. To však katastrofálnou spätnou prihrávkou pokazil Andrej Šťasný, ktorý sa následne vedomý si svojej chyby snažil vybojovať puk, no fauloval a Slovan sa musel opäť brániť. V oslabení odviedol dobrú robotu Tomáš Netík, no český útočník v snahe šetriť čas stratil v strednom pásme puk. Svoju chybu sa snažil okamžite napraviť, no snažil sa až príliš agresívne, za čo putoval na trestnú lavicu. Belasí síce komplikovanú situáciu dokázali zvládnuť bez inkasovania tretieho zásahu, ktorý by bol pohromou, no pripravili sa o niekoľko minút, ktoré mohli tráviť útočením. Posledné minúty druhej časti hry sa už odohrali v rovnomernom počte hráčov na oboch stranách, avšak diváci sa nedočkali zaujímavej situácie ani pred jednou bránou.

Nepriaznivý stav velil Belasým od začiatku tretej tretiny hrať aktívne a posunúť napádanie vyššie. Svojou dobrou prácou si vypýtala faul Špirka štvrtá formácia, no Slovan pôsobil v presilovke bez myšlienky a potrebnej iskry. Už v rovnovážnom stave sa dopustil chyby Murygin, ktorý nechal svoju bránu voľnú. Využiť sa to snažil Tičar, ktorý dokorčuľoval puk pri zadnom mantineli ako prvý, hodil ho do bránkoviska, no Murygin tancujúce čierne čudo vynikajúco prikryl. Amur privádzal svojou pevnou a skvelo fungujúcou defenzívou útočníkov Slovana do zúfalstva. Defenzívu Slovana zas do zúfalstva priviedol v 48. minúte presným zakončením backhandom Marcel Haščák. Priebehom duelu zdecimovanému mužstvu Slovana sa snažil dodať impulz Andrej Šťastný, ktorý v pästnom súboji zložil k ľadu Taimiho. Necelých desať minút pred koncom tretej tretiny Slovan ešte dostal poslednú príležitosť na dramatizáciu v podobe presilovej hry. Tá však opäť nepriniesla Slovnaft aréne dôvod na radosť. Šesť minút pred koncom mal obrovskú šancu prvý krát presadiť sa v novom drese Tomáš Rachůnek, ktorý však z dobrej pozície Murygina príklepom neprepálil. Záverečné minúty zápasu sa niesli v zúfalej snahe Slovana aspoň skórovať, čo sa necelé dve minúty pred koncom tretej časti hry podarilo mladíkovi Máriovi Lunterovi, ktorý strelil svoj prvý gól v KHL. Matikainen sa rozhodol hrať až do konca zápasu bez brankára, Slovan sa v šestici ešte snažil, no kontaktný gól sa mu v zúfalom tlaku vsietiť nepodarilo.

Slovan sa v nedeľu o 17:00 predstaví opäť na domácom ľade, kde privíta Admiral Vladivostok vedený slovenským koučom Dušanom Gregorom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články