Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ville Korhonen po odchode z Michaloviec opúšťa Slovensko: Skúsený fínsky útočník si našiel nový klub

MICHALOVCE - Skúsený 34-ročný fínsky útočník Ville Korhonen po odchode z HK Dukla Ingema Michalovce našiel nové pôsobisko.
Zdroj: 40091
Zdieľajte:

Zo Slovenska si to Korhonen namieril do Talianska, keď sa stal novou posilou HC Gherdëina, kde by mal prevziať úlohu strelca. O jeho príchode informoval klubový web účastníka Alpskej hokejovej ligy.

Skúsený 34-ročný Fín odštartoval pôsobivú kariéru v rodnom klube Ilves Tampere a v osemnástich rokoch absolvoval debutej v elitnej fínskej súťaži, čo zároveň naštartovalo výrazný vzostup jeho kariéry.

Pred odchodom z rodného Tampere a presťahovaním sa do Espoo v roku 2014 sa ujal vedúcej úlohy v klube Ilves, kde v priemere za sezónu získal takmer 20 bodov. V premiérovej sezóne v drese fínskeho Espoo sa Korhonen stal špičkovým hráčom, keď v 60 zápasoch dal 19 gólov a pridal 22 asistencií. V ďalšej sezóne ale skvelú bilanciu nezopakoval kvôli bankrotu Blues a najlepší kluboví hráči vrátane Korhonen klub predčasne opustili.

Prečítajte si aj

Michalovská Dukla vykorčuľovala na ľad, najväčšia posila príde po víkende

V ďalšej sezóne už obliekal dres Ässät Pori, kde nadviazal na predchádzajúce skvelé výkony z Fínska. Potom, čo v dvoch sezónach nazbieral 62 bodov, tak si uvedomil, že nastal čas hľadať nové výzvy mimo domovského Fínska. V nemeckom Schwenningene nebol napriek 18 kanadským bodom (8+10) príliš šťastný a po troch zápasoch v rakúskom Villachu sa ešte v sezóne 2019/20 sťahoval medzi slovenskú elitu do tímu HK Dukla Ingema Michalovce.

Na Zemplíne Korhonen dosiahol celkovo na 57 bodov (27+30) v 77 zápasoch. Teraz zamieril do Talianska, keď ho získal tím HC Gherdëina a ponúkol mu ročnú zmluvu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HC Gherdëina

Diskusia

Podobné články