Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MHK 32 Liptovský Mikuláš zaostril na veľký talent: Liptáci testujú mladíka, ktorý už prerástol hokej u našich susedov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Extraligový klub MHK 32 Liptovský Mikuláš získal po fínskom obrancovi Samelim Venteläm ďalšiu zahraničnú posilu, ktorá si vyskúša pôsobenie na Liptove.
Zdroj: 40090
Zdieľajte:

Tou je iba 21-ročný poľský talent Kamil Walega, ktorý v uplynulej sezóne výraznou mierou potiahol poľský celok JKH GKS Jastrzebie k majstrovskému titulu.

Jeden z najväčších talentov poľského hokeja, ktorý debutoval aj v seniorskom národnom tíme v dvoch exhibičných zápasoch proti Maďarsku, bol aj lídrom v poľskom tíme do 20 rokov na posledných majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Poliak, ktorý sa pokúsi na Liptove presvedčiť a vybojovať si zmluvu, mal na konte 1 gól a 4 asistencie, čo z neho robilo druhého najproduktívnejšieho hráča tímu. Aj napriek nízkemu vzrastu hrá Walega akoby bol oveľa väčší. Svojimi šikovnými prihrávkami a skvelou technikou predstavuje skutočnú ofenzívnu hrozbu pre každého súpera.

Prečítajte si aj

Hokejistov Skalice povedú dvaja skúsení tréneri

Walega sa bude môcť budúci rok vrátiť do tímu Poľska do 20 rokov a zrejme absolvuje aj ďalšie zápasy v seniorskom tíme. V Poľsku sa o mladom talente hovorí, že už dávno prerástol svoju krajinu a očakáva sa jeho prestup do kvalitnejších súťaží, ktorý očakáva aj tréner poľskej reprezentácie do 20 rokov: "Našim problémom je, že hráči ako on by mali ísť do Švédska, aby sa naďalej rozvíjali. V Poľsku sa už nič viac nedozvedia.“

Walega si to teraz vyskúša na Liptove, kde sa pokúsi presadiť v MHK 32 Liptovský Mikuláš. Ten skončil v minulom roku medzi slovenskou elitou na poslednom mieste s iba 6 víťazstvami a 44 prehrami.

Poliak v uplynulej sezóne zaznamenal kariérne maximá v bodoch a asistenciách aj napriek tomu, že bojoval so zranením kolena. V 43 zápasoch zaznamenal 28 bodov (8+20) a v tejto štatistike bol druhým najlepším hráčom do 20 rokov v celej PHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: polishpuck.com

Diskusia

Podobné články