Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Adam Húska podpísal s New York Rangers nový kontrakt: V zámorí si príde na pekné peniaze

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Adam Húska podpísal ako obmedzený voľný hráč s klubom NHL New York Rangers nový ročný dvojcestný kontrakt.
Zdroj: 40073
Zdieľajte:

Na profiligovej úrovni zarobí 750.000 dolárov, v prípade, že bude chytať v nižšej zámorskej súťaži AHL, bude jeho plat 80.000 dolárov.

Dvadsaťštyriročný Húska zatiaľ čaká na svoj premiérový štart v NHL. Rangers ho draftovali v roku 2015 v 7. kole z celkového 184. miesta. Na farme "jazdcov" v tíme Hartford Wolf Pack odohral tri sezóny. V minulej najprv odchytal tri zápasy v najvyššej slovenskej súťaži za Zvolen, potom sa presunul do zámoria, kde dohral ročník v Hartforde. V drese Wolf Pack si pripísal 13 štartov v AHL, pričom mal priemer 2,70 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 89 percent. Po konci klubovej sezóny sa pripojil k slovenskej reprezentácii a predstavil sa na MS v Rige, kde nastúpil v troch zápasoch, vrátane štvrťfinále s USA (1:6).

Prečítajte si aj

Na arbitráž je prihlásených 17 hokejistov, zoznam obsahuje aj zaujímavé persony

Po konci dvojročnej nováčikovskej zmluvy dostal Húska od Rangers kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt, čím si ho klub zaviazal. Následne si ho upísal na ďalší rok. V lete 2022 bude mať po vypršaní zmluvy opäť štatút obmedzeného voľného hráča, ale už aj s možnosťou prihlásiť sa na arbitráž, informoval portál capfriendly.com. Húska je v hierarchii "jazdcov" v poradí štvrtý brankár. V prvom tíme vsádzajú Rangers na ruské duo Igor Šesťorkin a Alexandar Georgiev, tretím je skúsený Keith Kinkaid. V organizácii je aj 23-ročný Tyler Wall, ktorý by mal podľa zámorských médií v budúcej sezóne bojovať s Húskom o miesto v bránke Hartfordu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články