Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 20 bez prehry vyhrala Summer Challenge, Latkóczy na záver vynuloval Čechov

FÜSSEN - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov sa stali celkovými víťazmi turnaja Summer Challenge 2021 v nemeckom Füssene. Vo svojom záverečnom stretnutí zdolali v sobotu rovesníkov z Česka 3:0.
Zdroj: 37856
Zdieľajte:

O slovenské góly sa postarali Kupčo a dvojgólový Chromiak. Nulu si udržal brankár Latkóczy. Mladí Slováci prešli turnajom bez straty bodu, vo štvrtok zvíťazili nad Nemeckom 3:1 a v piatok nad Dánskom vysoko 8:1. Pre zverencov trénera Podkonického to bola prvá turnajová previerka v sezóne 2021/2022. Informáciu priniesol web hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Do Škótska zamieril aj druhý víťaz SHL so Spišskou Novou Vsou

Summer Challenge 2021

Česko 20 - Slovensko 20 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Góly: 6. Kupčo, 9. Chromiak (Krajč, Myklucha), 57. Chromiak (Krajč, Myklucha). Rozhodovali: Kapzan, Rajic – Koziol, Hofer, vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

Prečítajte si aj

Z Maďarska sa porúča niekdajší obranný pilier Nitry

SR 20: Latkóczy – Ejem, Petrovický, Fatul, Bečár, Zubák, Bakala, Groch, Miklovič – Krajč, Myklucha, Chromiak, Faith, Jedlička, Kolenič, Lašák, Kašlík, Bačo, Kupčo, Géci, Libor Nemec

Andrej Podkonický, tréner SR 20: "Myslím si, že to bol náš najlepší výkon na turnaji. Včerajší zápas s Dánmi nás až tak nepreveril, Česi boli lepší. Od prvej minúty sme hrali dobre, agresívne a jednoducho. Súpera sme dostávali pod tlak, v prvej tretine sme si vytvorili veľmi veľa šancí a mohli sme mať aj väčší náskok. Podobné to bolo aj v druhej tretine. V záverečnej časti nás začali viac napádať, ale dobre sme to kontrolovali. Výborne zachytal Šimon Latkóczy, všetci traja naši brankári predviedli na turnaji kvalitné výkony. Musím pochváliť celé mužstvo. Keď hrajú v systéme, ktorí od nich chceme, prináša to víťazstvá. Videli sme hráčov, ktorých sme chceli vidieť. Zanalyzujeme si to, pozrieme si zápasy a preberieme si to. Niektorí chalani sa ukázali vo veľmi dobrom svetle, iní presvedčili menej."

Prečítajte si aj

SR 20 vysoko zvíťazila nad Dánskom, súpera štyrmi gólmi roztrhal Chromiak

Šimon Latkóczy, brankár SR 20: "Išli sme do toho naplno. Vedeli sme, že máme za sebou dve výhry so súpermi, ktorí nás až tak nepreverili. Česi boli napriek tomu, že tu mali ´devätnástku´, kvalitný súper. Hrali sme hokej, ktorý nám ide najlepšie. Ukázalo sa to aj na výsledku. Chytalo sa mi veľmi dobre. Bol som rád, že som sa do bránky v zápase dostal po dva a pol mesiaci. Som spokojný, čisté konto je len čerešnička navyše. Na celom turnaji sme ukázali, že sme výborný tím a dobrá partia. Dúfam, že v tom budeme pokračovať aj naďalej. S výhrou na Summer Challenge vládne spokojnosť."

Prečítajte si aj

Vicemajster sveta Tomáš Surový sa vracia do Banskej Bystrice
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články