Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Iba 18-ročný talent Slovenska mieri z Česka do kolísky hokeja: Sme nadšení

KARLOVE VARY - Osemnásťročný slovenský talent Róbert Bačo mení dres, z Česka sa presúva do zámoria.
Zdroj: 40027
Zdieľajte:

Iba 18-ročný ofenzívny talent Slovenska, ktorý je každoročne členom mládežníckych reprezentácií, strávil posledné dve sezóny v českom klube HC Energie Karlovy Vary, v poslednej sezóne hosťoval aj v SK Kadaň. Teraz ale Česko opúšťa a sťahovať sa bude do krajiny, ktorá je kolískou hokeja.

Bačo po úspešnom drafte do CHL, ktorá združuje kanadské juniorské súťaže, využil ponúknutú možnosť odísť do zámoria a v novej sezóne bude v juniorskej WHL obliekať dres Moose Jaw Warriors, ktorý si ho v drafte vybral v 1. kole ako 50. hráča v poradí.

"Som nesmierne šťastný, že som dostal takú príležitosť, pretože neleží na každom rohu. Urobím všetko preto, aby som nesklamal," uviedol pre klubový web hokejkv talentovaný Slovák, ktorý si presunom do Kanady splní svoj veľký sen.

Prečítajte si aj

HK Nitra štartuje prípravu: Pod Zoborom na skúške aj bývalý mládežnícky reprezentant

Získanie slovenského talentu si v kolíske hokeja nevedia vynachváliť: "Sme nadšení, že sa Róbert stal členom našej organizácie. Prinesie do našej zostavy potrebné fyzické parametre, má skvelú strelu a výborne pracuje okolo bránky. Je tiež solídnym korčuliarom," napísal v tlačovej správe pochvalne na adresu Slováka generálny manažér klubu Jason Ripplinger klubu krátko po tom, čo na neho Moose Jaw vo výbere talentov ukázali.

Bačo, ktorý sa v dobrom svetle ukázal aj na Hlinka Gretzky Cupe v roku 2019, prišiel do Karlových Varov pred sezónou 2019/20 a v dvoch ročníkoch odohral za juniorský výber Karlových Varov 47 duelov s celkovou bilanciou 11 gólov a 21 asistencií, objavil sa aj v dvoch zápasoch A-tímu.

Pre tím z Karlových Varov ide o druhého mladíka pôsobiaceho v kanadských juniorských súťažiach, keď Jan Bednář už od minulej sezóny háji farby Acadie-Bathurst Titan v QMJHL

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HC Energie Karlovy Vary

Diskusia

Podobné články