Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miroslav Šatan: Turnaj ešte nekončí

Naši chlapci dnes zaváhali proti Francúzom. Nádej však nestrácajú a stále veria v postup
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vladimír Vůjtek, tréner SR /zdroj: RTVS/:"Je to ťažko pochopiteľné. Ešte desať minút pred koncom to vyzeralo, že to v pohode zvládneme. Francúzi ale vyrovnali a potom sme už nemali sily zápas dotiahnuť do úspešného konca. Keby sme nešli do troch, asi by sme to zvládli, musíme ale otvorene povedať, že sme nehrali dobre celých šesťdesiat minút. Máme tu dvanásť nováčikov a skúsenosti chýbajú. Je to už tretí zápas, ktorý nám ušiel na konci, vždy urobíme nejakú zbytočnú chybu alebo zbytočný faul. Sme v kritickej situácii."

Miroslav Šatan, kapitán SR /zdroj: RTVS/:"Opäť sme doplatili na zbytočné vylúčenia, Francúzi to v tretej tretine využili a dokázali vyrovnať. Momentum sa vtedy úplne prevrátilo na stranu súpera, my sme začali byť nervózni a už to nešlo. Znovu nás body stála veľmi zlá tretia tretina. Turnaj ešte nekončí, vidíme, že sú tu prekvapenia na úkor favoritov a môže sa hocičo stať. My máme mladé mužstvo, musíme sa z toho poučiť a pripraviť sa na ďalší zápas."

Ladislav Nagy, autor dvoch gólov SR /zdroj: RTVS/:"Chlapci si musia vstúpiť do svedomia. Nemôžeme hrať polovicu zápasu v oslabení, nesmieme robiť takéto fauly. Keď vyhrávame 3:1, už to musíme dotiahnuť. Ale prišli oslabenia a nezvládli sme ich. Musíme ešte bojovať v každom ďalšom zápase."

Richard Pánik, útočník SR /zdroj: RTVS/:"Prestali sme hrať, oni využili presilovku piatich proti trom, my nie a to bol kľúčový moment. V takýchto dôležitých zápasoch nesmieme byť toľko vylučovaní. S týmto sme nepočítali, musíme teraz bodovať v ďalších zápasoch."

Ján Laco, brankár SR /zdroj: RTVS/:"Zase ten záver... Na takomto podujatí nemôžeme hrať toľko oslabení. To je samovražda a dnes sa to opäť potvrdilo. Išli sme do zápasu s tým, že chceme vyhrať, urobiť pre to všetko, ale asi sme neurobili."

Tomáš Tatar, útočník SR /zdroj: RTVS/: "Je to veľmi náročná prehra na psychiku. Ťažko sa teraz hľadajú slová, oni tie presilovky hrali lepšie ako my a asi treba niečo zmeniť. Nič nie je stratené, musíme sa zomknúť, ale je to ťažké, keď vedieme v troch zápasoch a všetky nakoniec prehráme. Ja šance mám, bohužiaľ mi to tam nepadá."

Juraj Valach, obranca SR: "V tretej tretine sme doplatili na ľahkovážnosť z našej strany. Dali sme im možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, čo využili. To bola naša blbosť, tam sme výsledok stratili. Potom sme sa už z toho nevedeli spamätať. Zaplatili sme za našu neskúsenosť, máme v tíme veľa nováčikov, ktorí ešte takéto zápasy nehrali. Nechcem sa vyhovárať, to je jednoducho fakt."

Dave Henderson, tréner Francúzska: "Prehra s Talianskom sa podpísala na našej psychike. V úvode sme boli trochu zakríknutí, mali sme problémy s rýchlosťou súpera. V druhej tretine sme sa konečne našli, ani za stavu 1:3 sme sa nevzdali a dokázali sa vrátiť späť do zápasu. Napokon rozhodla presilovka 5 na 3, dvoma gólmi sme strhli víťazstvo na našu stranu. Ukázali sme charakter, to si veľmi cením. Som skutočne šťastný s víťazstvom."

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články