Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ročník 2021/22 v NHL: Liga začína na jeseň s tradičným formátom

NEW YORK - Nová sezóna zámorskej hokejovej NHL sa začne 12. októbra. Vedenie profiligy zverejnilo rozpis nasledujúceho ročníka základnej časti, v ktorej sa tímy po koronakríze vrátia k tradičnému formátu s 82 zápasmi. V programe je zakomponovaná aj prestávka počas ZOH v Pekingu, hoci účasť hráčov z NHL pod piatimi kruhmi zatiaľ nie je istá.
Hdisauhd asidghsiad gsauid hsaod.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V úvodný večer novej sezóny sú na programe dva zápasy, predstavia sa v nich obhajca trofeje Tampa Bay Lightning i nováčik súťaže Seattle Kraken. Tampa vyvesí pod strechu Amalie Arény svoj tretí majstrovský "banner" pred domácim súbojom s Pittsburgh Penguins a Seattle ako 32. tím súťaže nastúpi vo svojej premiére v NHL na ľade Vegas Golden Knights. Hokejistov Seattlu čaká na štarte ročníka spolu päť duelov u súperov, na domácom štadióne nastúpia prvýkrát 23. októbra proti Vancouveru Canucks.

Prečítajte si aj

NY Rangers sa na šesť rokov upísal čerstvý víťaz Stanley Cupu

Až 13 stretnutí vonku čaká v úvode sezóny 2021/2022 hráčov New Yorku Islanders. Vo svojej novej UBS Aréne sa predstavia až 20. novembra v súboji s Calgary Flames. Je to historicky najdlhšia séria zápasov na pôde súperov na začiatku ročníka a druhá najdlhšia celkovo. V programe figurujú aj dve stretnutia pod holým nebom. Minnesota Wild bude 1. januára 2022 hostiť St. Louis Blues v tradičnom dueli Winter Classic na bejzbalovom štadióne Target Field v Minneapolise. Hráči Nashvillu Predators privítajú Tampu Bay 26. februára na štadióne amerického futbalu Nissan Stadium v Nashville. All Star víkend je na programe 4. a 5. februára v aréne Vegas Golden Knights.

Prečítajte si aj

SR 20 budúci týždeň nastúpi na Turnaj štyroch krajín, Podkonický si vybral ďalšieho asistenta

Olympijská pauza by mala byť od 7. do 22. februára 2022 v prípade, že vedenie NHL dospeje k dohode s Hráčskou asociáciou NHLPA a Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) o účasti hráčov profiligy v Pekingu. Ak sa tak nestane, kompetentní zverejnia revidovaný kalendár základnej časti. Podľa teraz zverejneného by mala základná časť vyvrcholiť 29. apríla, keď bude na programe záverečných 15 duelov.

Prečítajte si aj

Slovenský obranca Grman sa sťahuje k novým spoluhráčom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články