Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kamzíci rozšírili súpisku o ďalšie dve mená

POPRAD - Nádejný 17-ročný útočník Alex Šotek podpísal prvý profesionálny kontrakt v kariére s vicemajstrom extraligy HK Poprad. Zmluvu dostal aj 19-ročný útočník Jakub Dzivjak.
Zdroj: 39122
Zdieľajte:

HK Poprad si upísal ďalších dvoch nádejných hokejistov. Za svoju snahu získal prvú zmluvu v kariére Jakub Dzivjak a tiež aj Alex Šotek. „Sú to skvelé pocity, že som bol odmenený novým kontraktom a že môžem naďalej pôsobiť v materskom klube,“ vyjadril sa Alex Šotek po podpise kontraktu pre web Popradčanov.

Prečítajte si aj

Jaroslav Halák opustí Boston

Šotek debutoval v uplynulej sezóne v extralige, kde odohral 4 zápasy. Nabitý káder Popradu mu nedovolil väčšiu zápasovú prax a tak bol poslaný na hosťovanie do tímu Slovensko U18 hrajúceho v prvej lige. Tam nazbieral slušných 12 bodov (6 g, 6 a) v 24 dueloch. „Ciele do novej sezóny mám vysoké. Chcel by som hrať čo najlepšie a čo najviac, aby som sa kariérne posunul ďalej. Z tímového hľadiska by som bol rád, ak by som pomohol čo najviac tímu a bol súčasťou víťazného kádra,“ dodal pravý krídelník o cieľoch do novej sezóny.

Prečítajte si aj

Útočník Bostonu Bruins pripúšťa odchod do HC Olomouc

„Šotek je talentovaný hráč s veľkým potenciálom aj pre slovenský hokej. Vyrástol v doraste a juniorke vo dvojičke s Filipom Mešárom a chceme aby dostal väčšiu šancu v A-tíme Popradu. Ak aj nie, tak v mladom veku potrebuje čo najviac hrať, preto by eventuálne pripadala do úvahy aj 1. liga alebo následne juniorka, rovnako ako aj u Jakuba Dzivjaka,“ povedal o plánoch riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Prečítajte si aj

HK Poprad v novom ročníku aj s nenahraditeľným zadákom, pod Tatrami má jediný cieľ

Alex Šotek prešiel všetkými kategóriami v rodnom Poprade. Sezónu 2019/20 začal ako 15-ročný v popradskej juniorke a ukončil ju ako druhý najlepší strelec svojho celku. Za A-tím Popradu nastúpil v štyroch extraligových zápasoch, v ktorých zatiaľ nebodoval. Aj Jakub Dzivjak je popradským odchovancom. V posledných dvoch sezónach odohral za A-tím Popradu 8 duelov, v ktorých strelil jeden gól.

Prečítajte si aj

Trenčín odohrá v príprave deväť duelov: Duklu preveria Česi aj slovenskí prvoligisti
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články